Inloggen: | Panellid

Weblog

Checklist PR-onderzoek

Ruud Dankers | 22 Maart 2016 | Media & Entertainment, PR-onderzoek, Checklist  | Nog geen reacties

Met behulp van een PR-onderzoek komt u tot het schrijven van een persbericht dat onderbouwd is door middel van een marktonderzoek. Dit geeft voor journalisten, zeker als het in samenwerking is met een erkend onderzoeksbureau, veel vertrouwen om het bericht over te nemen in de media.

Wat komt er allemaal kijken bij een PR-onderzoek? Met behulp van de overzichtelijke checklist weet u zeker dat het marktonderzoek goed gestructureerd verloopt. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact met ons op via verkoop@multiscope.nl.

Lees meer »


Een succesvol PR-onderzoek

Tjitske Boots | 23 September 2015 | Media & Entertainment, PR-onderzoek  | Nog geen reacties

Onderzoekjes, ranglijstjes.. we zijn er zó gek op, dat er zelfs hele tv-programma’s en krantenrubrieken omheen zijn gebouwd. Voor journalisten is het vaak een goede bron voor korte artikelen, lezers zijn benieuwd of ze bij de meerderheid horen of dat hun eigen mening juist afwijkt van het gemiddelde.

PR onderzoek vormt voor bedrijven (en wellicht ook voor u) een haakje om hun eigen merknaam, producten of diensten voor het voetlicht te brengen. Maar er zijn wel wat aandachtspunten bij het doen van PR-onderzoek. We geven u graag vijf tips:

Lees meer »


PR-onderzoek: voor iedereen zichtbare resultaten

Tom Boersma | 29 Augustus 2013 | Media & Entertainment, Marketing & Marktonderzoek, E-Business & E-Commerce, PR-onderzoek  | Nog geen reacties

Voor bijna alles wat je kan bedenken wordt onderzoek gedaan. 9 van de 10 onderzoeken die bedrijven doen blijven echter intern. Naast wij als onderzoeksbureau en de opdrachtgever ziet niemand de exacte resultaten van het onderzoek. Behalve natuurlijk het eindresultaat. Zo zal niemand zien welke vragen precies zijn gesteld en welke antwoorden er zijn gegeven bij een verpakkingsonderzoek. Maar niemand zal er aan twijfelen dat daar onderzoek naar is gedaan. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld haalbaarheidsonderzoeken en prijsmeters. Onderzoeken die veelvuldig uitgevoerd worden, maar waar niemand de exacte resultaten van te zien krijgt. Behalve dan dat het nieuwe product op de markt verschijnt met een bepaalde prijs.

Lees meer »


Abonneer op nieuwsfeed
Inschrijven op nieuwsbrief

Januari 2020

Ma Di Wo Do Vr Za Zo
« Dec    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Nieuw: baanbrekend rapport over Nederlandse foodmarkt


Multiscope is lid van:
Multiscope is lid van: MOA, Nima, OMI en Esomar