Inloggen: | Panellid

Data Pioneers

Woensdag 26 september vond de tweede editie van Data Pioneers plaats, een exclusieve kennis- & inspiratiesessie op het gebied van social media en big data. Net als bij de eerste sessie was de opkomst hoog, de interactie tussen de deelnemers goed en waren de presentaties interessant. Ook deze succesvolle middag werd afgesloten met een borrel. Hier werden ervaringen op het gebied van social media research en big data gedeeld. het programma en de presentaties van deze middag zijn hier terug te vinden.

Kijk hier voor de foto's.

Programma


13:30 – 13:55Ontvangst
13:55 – 14:00Opening
14:00 – 14:25Social media (research) ervaringen uit de praktijk (Presentatie)
SBS Broadcasting Dorine van Mullem-Ale

SBS Broadcasting B.V. (SBS) is een full media bedrijf met tv-zenders Net5, SBS6 en Veronica. Manager Business Intelligence & Operations Dorine van Mullem-Ale vertelt ons hoe SBS Broadcasting momenteel omgaat met social media en wat zij willen doen met de data uit deze bronnen.
14:25 – 14:50Wat kan ik doen met social media research en big data? (Presentatie)
Multiscope - Bart Roozen

Bart Roozen is lid van het innovatieteam van Multiscope. Tijdens deze presentatie zal hij inzicht geven in de Social Media Research Tool die Multiscope op 12 september lanceert. Hoe kan social media data tot je beschikking komen en welke analyses kan je er op uitvoeren? Hoe breng je structuur aan in big data en krijg je key informatie in 1 oogopslag in de boardroom?
14:50 – 15:15Inside the matrix: Online Data Collection and Privacy - Developments (Presentatie)
EFAMRO - Barry Ryan

Barry Ryan (Directeur Policy & Communication bij EFAMRO – the European Research Federation) is een expert in de Europese onderzoekssector in data privacy en zelfregulering. Hij is verantwoordelijk voor de vertegenwoordiging van de onderzoeksector bij de Britse regering, de toezichthouders en de Europese instellingen (inclusief de Europese Commissie en het Europees Parlement in Brussel). Hij zal lastige juridisch en etische punten bespreken bij het omzetten van offline regels en wetten naar de online wereld en wat we kunnen verwachten van nieuwe wetgeving in Europa.
15:15 – 15:45Pauze
15:45 – 16:05Mythes en feiten rondom big data (Presentatie)
VODW - Remco Wilting

Remco Wilting is Principal Consultant bij VODW en zal vertellen over de mythes en feiten die er zijn rondom big data.
16:05 – 16:30Taming big social data (Presentatie)
Damarque - Gianluigi Cuccureddu

Gianluigi Cuccureddu is co-founder van Damarque. Hij geeft een inspiratiesesie omtrent de explosie van social data. Hij komt met ideeën hoe deze data effectief te integreren en te benutten ten behoeve van business issues en doelen.
16:30 – 16:55Your vision on the future
Een interactieve sessie met de experts en de bezoekers
16:55 - 17:00Afsluiting
17:00 - 18:00Borrel


Locatie

Stadskasteel Oudaen
Oudegracht 99
3511 AE Utrecht

Terugblik

Kijk hier voor de programma's, presentaties en foto's van eerdere edities van Data / Trend Pioneers


Juni 2012
September 2012
April 2013
november 2013

Pioneer Days

Data Pioneers is een onderdeel van de Pioneers Days. Drie dagen vol kennis en inspiratie over data, merken en mobiel. De Pioneers Days zijn een initiatief van Exelirent en een spinoff van het jaarcongres Marketing Pioneers.Multiscope is lid van:
Multiscope is lid van: MOA, Nima, OMI en Esomar