Inloggen: | Panellid

In het nieuws

Facebook-gebruik Nederlanders daalt in 2015

Telegraaf.nl Nederlanders verwachten dat ze in 2015 iets minder gebruik gaan maken van Facebook. Dat blijkt uit onderzoek van Multiscope onder ruim 8.700 Nederlandse consumenten. Met name mensen tussen de 18 en 34 jaar gaven aan dat ze Facebook waarschijnlijk minder gaan gebruiken.
Bron »

De files zat? Ruil van baan!

ED.nl Uit onderzoek – in opdracht van Banenruil.nl – door onderzoeksbureau Multiscope blijkt dat 52% van de ondervraagde werknemers een banenruil zou overwegen, vooral om minder reistijd kwijt te zijn. Nederland heeft 7,3 miljoen werkenden. Bijna de helft daarvan bestaat volgens het CBS uit forensen, mensen die in een andere gemeente werken dan waarin ze wonen. Honderdduizenden Nederlanders rijden iedere dag uren in hun auto of in de trein om naar hun werk te komen.
Bron »


Consument vreest drempels elektrisch rijden

Managersonline.nl Consumenten staan zeer positief ten opzichte van elektrische auto's. Echter slechts dertien procent van de consumenten verwacht dat hun volgende auto een volledige elektrische auto wordt. De grootste drempels van elektrische rijden zijn de actieradius, de hogere prijs van de modellen en het aantal beschikbare oplaadpunten. Dit blijkt uit een onderzoek van Multiscope onder 1.020 Nederlandse consumenten
Bron »


Nederlandse vakantieganger wil wereld ontdekken in 2015

ANWB.nl De wereld ontdekken en nieuwe plekken zien staan hoog op het lijstje van goede voornemens. Want bijna één op de vijf Nederlanders kiest dit jaar voor een vakantiebestemming waar hij of zij nog niet eerder is geweest. En als geld geen rol zou spelen, wil meer dan één op de vijf een sabbatical nemen voor een mooie lange rondreis. Dat blijkt uit onderzoek van ANWB Reisverzekering in samenwerking met Multiscope naar de vakantietrends en –behoeften van 2015.
Bron »


Frustratie in auto bij ijzel of sneeuw

Metronieuws.nl 97 procent van de automobilisten stoort zich bij winterweer aan andere weggebruikers. Roekeloos rijgedrag en het niet anticiperen op de omstandigheden zijn bij sneeuw en ijzel verreweg het vaakst een bron van ergernis. Te voorzichtig rijden leidt soms eveneens tot frustratie. Dat blijkt uit onderzoek van ANWB Autoverzekering in samenwerking met marktonderzoeksbureau Multiscope.
Bron »


Bijna helft jongeren heeft weleens pech op wintersport

ANWB.nl Uit onderzoek van ANWB Reisverzekering in samenwerking met onderzoeksbureau Multiscope blijkt dat 45 procent van de jongeren die de afgelopen vijf jaar op wintersport zijn geweest, schade of pech heeft gehad op vakantie (tegenover 37 procent van de oudere wintersporters). Daarnaast hebben jongeren vaker te maken met extra kosten omdat ze niet (goed) verzekerd zijn als ze ten val komen of iets kwijtraken. Dit overkomt 14,7 procent van de jongeren (tegenover 5,8 procent van de oudere wintersporters).
Bron »


Gepiep van vuurwerkpijl een van de irritantste geluiden

Metronieuws.nl Het gepiep van een vuurwerkpijl is één van de meest vervelende geluiden. Alleen een zoemende mug in de nacht en een piep in de oren worden als nog irritanter ervaren. Dit blijkt uit een onderzoek van Multiscope in opdracht van Van Boxtel hoorwinkels. Op de vierde plek van meest irritante geluid staat het gesnurk van een bedpartner. Deze vier geluiden samen zorgen bij bijna driekwart van de Nederlanders voor irritaties.
Bron »


Pinnen liever in een winkel dan buiten uit de muur

Managersonline.nl Geld pinnen doen we liever in een winkel dan buiten uit de muur. Vooral ouderen verkiezen een inpandige geldautomaat boven één in de buitenlucht. Meer dan de helft van de Nederlanders boven de 55 jaar pint liever niet bij pinautomaat op straat. Zo blijkt uit onderzoek uitgevoerd door Multiscope, in opdracht van YourCash.
Bron »


Heerlijk, vakantie! Maar kun je je werk loslaten?

Viva.nl Volgens een onderzoek van ING leest 1 op de 6 dagelijks zijn of haar werkmail vanaf z’n vakantieadres. 1 op de 8 beantwoordt deze mails ook elke dag. Bureau Multiscope hield ook een onderzoek en hieruit blijkt dat eenderde van alle internetgebruikers met een baan toegeeft dat er tegenwoordig meer wordt gewerkt tijdens de vakantie dan voorheen. Even een mailtje beantwoorden hoeft natuurlijk niet veel tijd te kosten, maar de vanzelfsprekendheid om je werkmail bij te moeten houden terwijl je vrij bent, kan stress met zich meebrengen. En stress is wel het laatste wat je wilt in een periode die je eigenlijk wilde gebruiken om bij te tanken.
Bron »


Nederlander vindt het liefst elektrische auto onder de kerstboom

Autoscout24.nl Nederlanders vinden het liefst de sleutels van een elektrische auto onder de kerstboom. Een kwart van hen ziet een Tesla Model S wel zitten als kerstcadeau. Een oldtimer of sportwagen zijn opvallend genoeg het minst populair als verrassing onder de boom. Dat blijkt uit onderzoek van Multiscope in opdracht van AutoScout24 onder ruim duizend Nederlanders.
Bron »


Digitale kerstgroet populairder dan postkaart

Emerce.nl Een groot deel van de Nederlanders geeft vrienden en familie die ver weg wonen liever een digitale kerstgroet dan een kerstkaart per post. Vooral een WhatsAppje sturen, een e-mail schrijven of een Skype-gesprek opzetten zijn populair. Het traditionele telefoontje met Kerst blijft echter het populairst. Dit blijkt uit onderzoek van Multiscope in opdracht van Reggefiber onder ruim duizend Nederlanders.
Bron »Archief

- 2018


+ 2017


+ 2016


+ 2015


+ 2014


+ 2013


+ 2012


+ 2011


+ 2010


+ 2009


+ 2008


+ 2007


+ 2006


                         Ben jij onze nieuwe Junior Marktonderzoeker?