Inloggen: | Panellid

In het nieuws

Spullen delen bij maar weinig Nederlanders populair

RTL Nieuws Spullen delen, dat moet bij Nederlanders toch aanslaan. Het lijkt namelijk zo goed voor je portemonnee, maar vreemd genoeg slaat de 'deeleconomie' hier nog niet erg aan. Negen op de tien consumenten heeft nog nooit spullen (in de uitgebreide zin van het woord, dus diensten en producten) geleend, gebruikt of aangeboden via een online netwerk, meldt marktonderzoeker Multiscope. En dat betekent dat diensten als Uber en Airbnb, die toch veel in het nieuws zijn, in Nederland nog niet kunnen rekenen op veel belangstelling.
Bron »

Laat de zelfrijdende auto maar komen

Managersonline.nl Nederlanders zijn bekend met de zelfrijdende auto en staan hier positief tegenover. Vooral bij vermoeidheid, in woon-werkverkeer, op de snelweg en in de file lijkt het voor consumenten een ideaal vervoersmiddel. Daarbij zien consumenten het als een mogelijkheid om onder invloed 'achter het stuur' te kruipen, maar wel mét een rijbewijs. Dit blijkt uit onderzoek van Multiscope onder 1.020 Nederlandse consumenten.
Bron »


Zelfrijdende auto door velen omarmd

Telegraaf.nl De helft van de Nederlanders stapt zonder problemen in een zelfrijdende auto. Twintig procent heeft echter grote bedenkingen en zegt absoluut niet in te stappen. Uit onderzoek van Multiscope onder 1020 Nederlandse consumenten blijkt dat 62 procent van de Nederlanders positief is over de zelfrijdende auto. Ze verwachten vooral een toename van de veiligheid in het verkeer (56%). Daarnaast speelt een betere doorstroming (12%) en duurzaamheid (10%) een rol.
Bron »


Dronken in zelfrijdende auto? Geen probleem!

Metronieuws.nl Eén op de drie Nederlanders vindt het prima om dronken in een zelfrijdende auto te stappen. Tegelijkertijd vindt driekwart dat je ook bij een zelfrijdende auto alleen achter het stuur mag kruipen als je een rijbewijs hebt. Dat blijkt uit onderzoek van Multiscope onder ruim duizend respondenten.
Bron »


Een op vijf Nederlanders zou nooit in zelfrijdende auto stappen

NUtech.nl Twee op de drie Nederlanders is positief over zelfrijdende auto's. Bijna de helft zou zelfs zonder problemen in zo'n auto stappen. Een op de vijf zegt echter dat nooit te gaan doen. Dat blijkt uit onderzoek van Multiscope onder een representatieve groep van 1.020 Nederlanders.
Bron »


Goed gevoel bij zelfrijdende auto

RTL Nieuws De Nederlander heeft een goed gevoel bij de zelfrijdende auto, maar wil wel controle houden. Bij vermoeidheid, in de file en bij het woon-werk verkeer zien veel mensen voordelen. Ook de mogelijkheid om met een slok op toch in de auto te stappen spreekt veel mensen aan. Dit blijkt uit een onderzoek onder ruim duizend Nederlanders door het bureau Multiscope. Zo’n 56 procent van de ondervraagden denkt dat het de veiligheid ten goede komt. De helft van Nederlanders zou zonder problemen instappen in zo’n robotauto. Maar 80 procent wil op elk moment de controle kunnen overnemen.
Bron »


Flirten en intimiteit kan op de uitvaart

Nieuws.nl Ruzie maken of onder invloed zijn van drank of drugs kan echt niet op een uitvaart. Met name ruzies blijken in de praktijk regelmatig voor te komen. In Nederland vinden we flirten en intimiteit tijdens een begrafenis of crematie juist minder erg. Dit blijkt uit onderzoek van Nuvema Uitvaartverzekering naar ongepast gedrag bij het afscheid van een overledene.
Bron »


Wat doet Nederland in de lente?

ANWB.nl We trekken de wandelschoenen weer aan, halen de tent weer van zolder, de caravan komt weer uit de stalling en we struinen het internet af naar aanbiedingen voor actieve vakanties. Ja, wij Nederlanders maken optimaal gebruik van de gemiddeld 470 zonuren die het voorjaar rijk is. Langer licht (41%), vogels die opgewekt fluiten (14%), zonder jas naar buiten kunnen (14%) en krokussen die uitkomen (12%) zijn voor ons Nederlanders de belangrijkste indicators dat het weer lente wordt. En zodra het lente wordt, trekken we er weer massaal op uit – zo blijkt uit recent onderzoek van Multiscope in opdracht van de ANWB.
Bron »


Een derde Nederlanders verwacht meer gebruik te gaan maken van digitale zorg

marketingtribune.nl Bijna een derde van de Nederlanders verwacht in de nabije toekomst meer gebruik te gaan maken van digitale zorgtoepassingen zoals e-consulten met specialisten. Dat blijkt uit onderzoek van Multiscope in opdracht van glasvezelleverancier Reggefiber onder ruim duizend Nederlanders. Op dit moment maakt ongeveer 10 procent al gebruik van zorg op afstand, onder Nederlanders jonger dan 35 jaar ligt dit percentage op 15 procent.
Bron »


Sportend Nederland gek op apps

Managersonline.nl Apps en activity trackers worden steeds meer gemeengoed tijdens het sporten. Hardlopers en wielrenners maken veelvuldig gebruik van apps. Bij deze sporters is Runkeeper de populairste app. Dit blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Multiscope onder 1.020 Nederlandse consumenten.
Bron »


Helft van Nederlandse hardlopers gebruikt smartphone-app

iCulture.nl Marktanalysebureau Multiscope heeft een onderzoek gehouden onder Nederlandse sporters. Wat blijkt: de smartphone vervult een steeds belangrijkere rol bij onze sportactiviteiten. Voorop lopen -toepasselijk- de hardlopers: bijna de helft van deze groep sporters gebruikt een smartphone-app bij het beoefenen van de sport.
Bron »Archief

- 2018


+ 2017


+ 2016


+ 2015


+ 2014


+ 2013


+ 2012


+ 2011


+ 2010


+ 2009


+ 2008


+ 2007


+ 2006


                         Ben jij onze nieuwe Junior Marktonderzoeker?