Inloggen: | Panellid

In het nieuws

Bijna helft jongeren heeft weleens pech op wintersport

ANWB.nl Uit onderzoek van ANWB Reisverzekering in samenwerking met onderzoeksbureau Multiscope blijkt dat 45 procent van de jongeren die de afgelopen vijf jaar op wintersport zijn geweest, schade of pech heeft gehad op vakantie (tegenover 37 procent van de oudere wintersporters). Daarnaast hebben jongeren vaker te maken met extra kosten omdat ze niet (goed) verzekerd zijn als ze ten val komen of iets kwijtraken. Dit overkomt 14,7 procent van de jongeren (tegenover 5,8 procent van de oudere wintersporters).
Bron »

Digitale kerstgroet populairder dan postkaart

Emerce.nl Een groot deel van de Nederlanders geeft vrienden en familie die ver weg wonen liever een digitale kerstgroet dan een kerstkaart per post. Vooral een WhatsAppje sturen, een e-mail schrijven of een Skype-gesprek opzetten zijn populair. Het traditionele telefoontje met Kerst blijft echter het populairst. Dit blijkt uit onderzoek van Multiscope in opdracht van Reggefiber onder ruim duizend Nederlanders.
Bron »


Ruim een kwart van de Nederlanders schaft kerstdecoratie online aan

Emerce.nl Nog nooit zijn er zoveel kunstkerstbomen online aangeschaft als dit jaar. Bol.com zag het aantal verkopen verdubbelen ten opzichte van vorig jaar. Terwijl normaal zo’n 8% van de non-food artikelen online wordt gekocht, ligt dit percentage in het geval van kerstdecoratie zoals (kunst)kerstbomen veel hoger. Zo zegt ruim een kwart van de Nederlanders kerstdecoratie online aan te schaffen. Dit blijkt uit onderzoek van Multiscope.
Bron »


Vertrouwen in zorgverzekeraars ver te zoeken

Telegraaf.nl Is het met het vertrouwen van de Nederlandse consument in verzekeraars niet best, zorgverzekeraars worden nog minder vertrouwd. Dat blijkt uit onderzoek van Assurantiemagazine, Multiscope en De Zaak van Vertrouwen onder duizend consumenten.
Bron »


Welke oplossing verkiest de Belg voor het fileprobleem?

Standaard.be Belgen zijn absoluut geen voorstander van tolwegen en rekeningrijden om het fileprobleem op te lossen. De Belg staat wel open voor het systeem van spitsmijden. Dat blijkt uit onderzoek van Multiscope in opdracht van Autoscout24.be.
Bron »


Ruim 70 procent van de Nederlandse automobilisten is onzeker op de weg

ANWB.nl Uit onderzoek van de ANWB Autoverzekering in samenwerking met Multiscope blijkt dat ruim 70% van de automobilisten onzeker is op de weg. Uit het onderzoek blijkt verder dat ruim tachtig procent van de autorijders weleens te maken heeft gehad met schade aan de auto. In welke mate deze onzekerheid tot autoschades leidt, is niet bekend.
Bron »


Elektronica maakt van bijna helft Nederlanders 'zenuwenlijers'

Volkskrant.nl Staat-ie wel uit? Volgens een internetenquete maken we ons massaal zorgen over apparaten die thuis staan te zoemen als we er zelf niet zijn. En we hebben véél van die apparaten...
Bron »


Dol op attractieparken

Telegraaf.nl Nederlanders zijn wel te porren voor een dagje 'snelle pret'. Met zijn allen brengen we jaarlijks meer dan 13,3 miljoen bezoeken aan attractieparken, blijkt uit cijfers van brancheorganisatie IAAPA. Maar we blijven nuchter: als we al in een achtbaan stappen, gilllen we niet. Dat laatste blijkt uit een onderzoek naar ons achtbaangedrag dat het Duitse Europa-Park deed in samenwerking met bureau Multiscope.
Bron »


Een op vijf Nederlanders wil binnen jaar smartwatch kopen

NUtech.nl Bijna een op de vijf Nederlanders zegt binnen een jaar een smartwatch te willen kopen. De ideale prijs is volgens Nederlanders 100 tot 125 euro. Dat blijkt uit onderzoek van Multiscope onder een representatieve groep van ruim duizend Nederlanders.
Bron »


Smartphones en tablets zijn nog geen populaire keukenhulp

Emerce.nlTablets en smartphones zijn steeds meer gemeengoed, maar er blijkt nog steeds een digi-vrije zone in huis te zijn. In zes van de tien Nederlandse keukens kom je geen smartphone of tablet tegen. Slechts een kwart van de Nederlanders maakt gebruik van een mobiel apparaat tijdens het koken. Dat blijkt uit onderzoek van Franke Kitchen Systems onder meer dan 1000 respondenten.
Bron »


Meeste problemen met bereikbaarheid geldautomaten in noordelijke provincies

Managersonline.nlInwoners van de provincies Drenthe, Friesland en Groningen ervaren de bereikbaarheid van geldautomaten veel vaker als een probleem dan de rest van Nederland. Gemiddeld geeft vijftien procent van de mensen in noordelijke provincies aan dat ze meer dan vijf kilometer moeten afleggen om bij een geldautomaat te komen. Dat blijkt uit onderzoek uitgevoerd door Multiscope, in opdracht van YourCash. Landelijk is dat percentage slechts drie procent.
Bron »Archief

- 2018


+ 2017


+ 2016


+ 2015


+ 2014


+ 2013


+ 2012


+ 2011


+ 2010


+ 2009


+ 2008


+ 2007


+ 2006


                         Ben jij onze nieuwe Junior Marktonderzoeker?