Inloggen: | Panellid

In het nieuws

Onderzoek BOVAG: 'Nee' tegen forenzentaks

BNR Liefst 70,3 procent van de Nederlanders wil dat de politiek het reiskostenforfait in stand houdt. Dat blijkt uit onderzoek van Multiscope in opdracht van BOVAG. De overdrachtsbelasting mag in dat geval in tact blijven, zegt BOVAG-directeur Koos Burgman in de Nationale Autoshow op BNR.  Bron »

Een derde van Nederlanders kijkt Olympische Spelen online

nu.nl Ruim een derde van de Nederlanders gaat de Olympische Spelen online volgen. Slechts 4 procent zal daarbij gebruikmaken van livestreaming.Dat blijkt uit onderzoek van Multiscope in opdracht van technologiebedrijf Riverbed onder ruim duizend Nederlanders. 33 procent geeft aan de Spelen online te gaan bekijken. Dat kan live zijn, maar het kan bijvoorbeeld ook dat Nederlanders videofragmenten terug gaan kijken.  Bron »


Driekwart kleurt auto, huis of zichzelf oranje

Nieuws.nl Driekwart van de Nederlanders versiert zichzelf, hun auto of huis met oranje in het kader van het EK voetbal. Dat blijkt dinsdag uit onderzoek van Multiscope in opdracht van frisdrankgigant Coca-Cola. Bijna de helft vindt dat verkleden en versieren bijdraagt aan het gevoel van saamhorigheid.  Bron »


Nederlander voelt zich veilig op Internet

Dutch Cowboys Negen op de tien Nederlanders geven aan zich veilig te voelen op Internet. Bovendien laat meer dan de helft van de ruim 1.100 ondervraagde internetgebruikers weten niet meer zonder internet te kunnen en zelfs bereid te zijn tot 5 keer meer voor een abonnement te betalen. Dit blijkt uit onderzoek van de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) – één van 's werelds grootste Internetknooppunten – uitgevoerd door Multiscope.  Bron »


Recessie raakt moederdagcadeau niet

Brabants Dagblad TV Moeders hoeven niet bang te zijn dat hun kinderen de hand op de knip houden in deze economisch moeilijke tijden. Ook dit jaar trekt meer dan de helft van de volwassen Nederlanders tussen de 10 en 20 euro uit voor een moederdagcadeau als bonbons en bloemen. Dat blijkt uit onderzoek dat Multiscope in opdracht van bol.com in april hield onder 1002 personen.  Bron »


Winterbanden oprijden in de... zomer

Nieuws.nl TV De schatting van 100.000 automobilisten komt volgens Multiscope en Bovag overeen met ervaringen in Duitsland. Bandenproducent Goodyear schat dat daar circa drie miljoen automobilisten ’s zomers doorrijden op winterrubber.  Bron »


Nederland 1 is sterkste merk

Totaal TV Televisiezender Nederland 1 is volgens een groot marketingonderzoek het sterkste mediamerk van Nederland. Nederland 1 is hoe dan ook de meest bekeken zender. In maart scoorde de zender ook weer de meeste kijkers. Dat Nederland 1 als merk zo hoog scoort komt volgens het onderzoek, dat Multiscope en Tijdschrift voor Marketing uitvoerden onder 1000 Nederlanders, door de hoge score op gebied van authenticiteit.  Bron »


Crisis heeft weinig invloed op vakantieplannen

Nu.nl Slechts een vijfde van de Nederlanders bezuinigt op de komende zomervakantie door de economische onzekerheid. Wel zoekt twee derde actief naar korting bij het boeken van vakanties. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek. Voor ruim de helft van de Nederlanders heeft de economische crisis in het geheel geen invloed op de plannen voor de zomervakantie.  Bron »


Ruim tien procent auto's heeft achterstallig onderhoud

Aftersales Magazine Ruim tien procent van de Nederlandse auto's rijdt rond met achterstallig onderhoud. Eigenaars hebben als gevolg van de economische crisis onderhoud aan hun auto uitgesteld of zelfs helemaal geen onderhoud verricht. Dat blijkt uit een onderzoek dat Multiscope in opdracht van AD Benelux onlangs uitvoerde onder ruim vijfhonderd autobezitters.  Bron »


Reizigers bang in het donker

Telegraaf Reizigers zijn bang om in het donker te reizen. Bijna negentig procent voelt zich in de avond en nacht onveilig in het openbaar vervoer. In de Randstad is de angst voor donkere stations en perrons zo groot dat een op de drie reizigers de tram, metro, trein of bus mijdt.  Bron »Archief

- 2018


+ 2017


+ 2016


+ 2015


+ 2014


+ 2013


+ 2012


+ 2011


+ 2010


+ 2009


+ 2008


+ 2007


+ 2006


                         Ben jij onze nieuwe Junior Marktonderzoeker?