Inloggen: | Panellid

Weblog

Citymarketing meten met mobiel onderzoek

Bart Roozen | 9 Augustus 2016 | Mobiel Marktonderzoek  | 

Citymarketing heeft de laatste jaren een belangrijke rol gekregen in het beleid van veel gemeentes. Niet alleen maar de grote steden, ook de kleinere steden hebben inmiddels citymarketing in het beleid verankerd. Het stellen van doelen is belangrijk. Wie ben je nu, wie wil je over een aantal jaar zijn en hoe kun je dat het beste voor elkaar krijgen? Het is belangrijk om de doelen regelmatig te evalueren. Een effectmeting met mobiel marktonderzoek geeft je continu feedback over de ontwikkeling van de gestelde doelen.

Bereik diverse doelgroepen
Gemeentes moeten in deze tijd bewust omgaan met budgetten en daarover verantwoording afleggen aan de burgers. Citymarketing kan zich richten op het toerisme, het stimuleren van bedrijfsactiviteit, aantrekken en behouden van inwoners en het aantrekken van studenten. Mobiel onderzoek maakt het mogelijk om deze doelgroepen te identificeren en te benaderen voor onderzoek op locatie. Gewoon via de smartphone van de consument.

De mening van toeristen en bewoners
Door de doelen van citymarketing te vertalen naar een standaard vragenlijst ontwikkelen we een instrument waarmee continu het effect van citymarketing in kaart wordt gebracht. Toeristen en bewoners kunnen op basis van beweging en locatie geïdentificeerd worden. Voor beide doelgroepen worden verschillende vragenlijsten opgesteld, zodat het effect onder beide doelgroepen inzichtelijk wordt. Door het onderzoek continu te laten lopen, leg je bezoekers en regelmatig vragen voor. Hierdoor kun je acties continu live monitoren. Steden kunnen tijdig bijsturen als gestelde doelen niet behaald worden. Hierdoor kan budget op de juiste manier en op de juiste plekken worden ingezet om de gestelde doelen te bereiken.

Evalueer citymarketing met mobiel marktonderzoek van Multiscope
De nieuwe onderzoeksapp van Multiscope maakt het mogelijk om consumenten eenvoudig te bereiken voor mobiel marktonderzoek. Mobiel onderzoek met Multiscope geeft weer relevante inzichten in bezoekers en bewoners. De noodzaak van marktonderzoek verandert niet. De consument verandert wel. De manier van onderzoek uitvoeren dus ook. Interesse om ook jouw citymarketing op een doelgerichte manier te meten? Neemt contact op per mail of bel naar 073-6212122.


Reageer

:
:
:
 
  

* = verplicht veld. Uw e-mail adres wordt niet getoond in de reactie.
Wij valideren uw eerste reactie op dit weblog voordat we hem plaatsen. Iedere volgende reactie plaatsen we daarna direct zonder validatie.
Abonneer op nieuwsfeed
Inschrijven op nieuwsbrief

Oktober 2019

Ma Di Wo Do Vr Za Zo
« Sep    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Multiscope is lid van:
Multiscope is lid van: MOA, Nima, OMI en Esomar