Inloggen: | Panellid

Weblog

Veel interesse in monitoren van lichaamsfuncties

Christophe Renders | 28 Juni 2016 | Media & Entertainment, Cijfers & Trends, Smart Health Monitor  | 

Eén op de drie Nederlanders (34%) maakt gebruik van apps, wearables of draadloze meters om gezondheid of activiteit te monitoren. Daarnaast is nog eens één op de vijf Nederlanders (21%) geïnteresseerd in het gebruik hiervan. Waar huidige gebruikers vooral actief zijn in registratie van sport & beweging en voeding & gewicht, hebben potentiële gebruikers vaak interesse in het monitoren van lichaamsfuncties.

Voorkomen is beter dan genezen
Vooral de monitoring van bloeddruk kan rekenen op veel interesse; ruim twee op de drie potentiële gebruikers toont belangstelling in de registratie van bloeddruk (68%). Opvallend is dat deze potentiële gebruikers relatief vaak jonger dan 35 jaar zijn en wekelijks sporten. Zij hebben over het algemeen geen last van kwalen als een te hoge bloeddruk, maar vinden de registratie van lichaamsfuncties tóch interessant. Voor hen geldt: voorkomen is beter dan genezen!
 
 

 
 

Smart Health Monitor

Hoe gaan Nederlanders slim om met gezondheid bij sport & bewegen, voeding & gewicht, mentale gezondheid en monitoren van lichaamsfuncties? De Smart Health Monitor is hét onderzoek naar het gebruik van apps, wearables en meters. Het rapport is nu beschikbaar. Voor vragen over het rapport kunt u contact opnemen met christophe@multiscope.nl


Reageer

:
:
:
 
  

* = verplicht veld. Uw e-mail adres wordt niet getoond in de reactie.
Wij valideren uw eerste reactie op dit weblog voordat we hem plaatsen. Iedere volgende reactie plaatsen we daarna direct zonder validatie.
Abonneer op nieuwsfeed
Inschrijven op nieuwsbrief

December 2018

Ma Di Wo Do Vr Za Zo
«    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

                         Ben jij onze nieuwe Junior Marktonderzoeker?