Inloggen: | Panellid

Marketing Pioneers - Sprekers

Jackie Huba - Church of the Customer
Jackie HubaJackie Huba schreef samen met Ben McConnel "Citizen Marketers - When People are the Message". Een bestseller over de kracht van "Word of Mouth" marketing. De Wall Street Journal over Citizen Marketers: "drop everything and read this book". Ook Seth Godin was zeer enthousiast over het boek: "Wow. Every once in a while a book comes along that changes everything. Citizen Marketers is one of those books". Jackie schreef ook "Creating Customer Evangelists - How Loyal Customers Become a Volunteer Sales Force", door de New York Times geroemd als "the new mantra for entrepreneurial success".

Jackie is één van de bloggers van de Church of the Customer blog, die op het moment meer dan 23.000 vaste lezers heeft. In 2008 was zij één van de mede oprichters van "the Society for Word of Mouth", een educatief en sociaal netwerk voor bedrijven die "Word of Mouth" als een deel van het DNA van hun organisatie zien. Haar onderzoekswerk naar klantloyaliteit haalde de Wall Street Journal, de New York Times, Fortune, BusinessWeek, de Financial Times en vele duizenden blogs.

Als spreker en adviseur heeft Jackie gewerkt voor Microsoft, Kraft, American Express, Yahoo en ruim duizend MKB bedrijven. Voor haar periode als Word of Mouth marketeer leidde ze 12 jaar lang de B2B marketing afdeling van IBM software.


Raimo van der Klein – Mobile Monday & SPRX
Raimo van der KleinRaimo van der Klein zit al sinds 2000 in mobiel. Zo heeft hij meer dan 5 jaar gewerkt bij Nokia in verschillende Sales en Marketing functies. Daarnaast was hij in 2006 en 2007 bij KPN als Principal Innovation Manager verantwoordelijk voor innovatie met name op gebied van social networking applicaties en diensten.

Raimo is een van de oprichters van Mobile Monday Amsterdam, een tweemaandelijks evenement waar sprekers en cases op het gebied van mobiel centraal staan. Mobile Monday Amsterdam heeft in 1,5 jaar zo’n 1.500 leden aan zich weten te binden die gezien kunnen worden als de mobiele voorhoede.

In mei 2008 heeft Raimo samen met enkele partners SPRXmobile opgericht. SPRXmobile is een strategisch creatief consultancy kantoor gespecialiseerd in mobiel. Klanten zijn onder andere Vodafone, NOS en Rabobank. Verder schrijft hij regelmatig voor Marketingfacts over ontwikkelingen op gebied van mobiel.

Niek Veendrick - ilocal
Niek Veendrick Niek Veendrick is directeur marketing en productontwikkeling bij ilocal. Voorheen was hij actief bij Newconomy en Accenture en vervulde hij diverse managementfuncties bij Gouden Gids/Truvo (v.h. World Directories).

Niek is er in korte tijd in geslaagd met ilocal een stevige positie te verwerven tussen de gevestigde namen in de zwaar bevochten 'local search' markt. Het bedrijf is dankzij een serie productinnovaties en een ongewone marketingaanpak Nederlands' snelst groeiende lokale zoekmachine.


PEP TALKS (uitleg)
Simone Brummelhuis – The Next Women
Dagelijks online business magazine waar vrouwen zich wel in herkennen

Reineke Reitsma – Forrester
Forrester's Social Technographics Model groepeert Internetgebruikers op basis van de mate waarin ze deelnemen aan social computing activiteiten. Waarom is dit relevant voor marketeers en en hoe kan deze kennis gebruikt worden bij het ontwikkelen van een marketing strategie?

Michiel Gerbranda MSc - Community Manager Mindz
Een nieuwe omgeving waar innovatieve samenwerkingsvormen voor het oprapen liggen en mensen kennis delen en zichzelf ontwikkelen.

Frans van Zon - The Advocacy Factor
Advocacy is the new advertising. Do you have the Advocacy Factor?

Gijs de Swarte – Youaddaily
De parel is persoonlijk. Advertise Yourself Free op nieuwe site Marcom branche.

Michiel de Nijs – Tribal
Online conversaties
Marketing Pioneers homepage

Presentaties


Foto's

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing items in a set called Marketing Pioneers. Make your own badge here.

Marketing Pioneers 2008


Sprekers

Media Partners


Linkedin Marketing Pioneers
Multiscope is lid van:
Multiscope is lid van: MOA, Nima, OMI en Esomar