Inloggen: | Panellid

Visiscan handhaaft toonaangevende positie

 

´s-Hertogenbosch - 27-07-2006. Online onderzoeksbureau Multiscope heeft nieuwe technologie ontwikkeld voor haar website bereiksmetingsysteem Visiscan. Met deze technologie is Multiscope Visiscan volledig up-to-date om ook de komende jaren toonaangevend te blijven op het terrein van online bereiksmeting.

Na een periode van ontwikkeling en verschillende testmomenten heeft Multiscope onlangs haar techniek om het bereik van websites te meten een grondige update gegeven. De oude technologie functioneerde al meer dan 6 jaar stabiel, maar was ondermeer door de opkomst van andere besturingssystemen naast Windows aan vervanging toe. Tevens zorgt de nieuwe technologie ervoor dat het Visiscan panel, wat nu bestaat uit 1500 panelleden, fors uitgebreid kan worden.

Platformonafhankelijk

De nieuwe technologie is niet meer platform gebonden. Hierdoor kan iedere internetgebruiker mee doen aan het Visiscan bereiksonderzoek onafhankelijk of bijvoorbeeld van een Windows of een Apple computer gebruik wordt gemaakt. Met onze nieuwe software kunnen ook diepgaandere analyses op de data worden uitgevoerd in een kortere tijd. Daarnaast is deze software geschikt om realtime analyses op de data uit te voeren.

Gebruiksvriendelijke techniek

Voorheen moesten panelleden nog software downloaden en installeren op hun computer. Met de nieuwe techniek is dit niet meer nodig. Elk panellid hoeft voor de installatie slechts een kort stappenplan te doorlopen. Binnen 3 minuten kan deelname aan het onderzoek worden gerealiseerd. Ongeacht of iemand een doorgewinterde computerfanaat is of een incidentele gebruiker. Verder is de complete software server-gebaseerd. Dit zorgt ervoor dat de software geen enkele systeembelasting veroorzaakt voor de panelleden. Ook hoeven de panelleden geen speciale beginpagina in te stellen of iets anders wat het surfplezier kan onderbreken of wegnemen.

Naast deze technologische vernieuwing is Multiscope achter de schermen eveneens druk bezig met enkele inhoudelijke toevoegingen aan Visiscan. Zo worden binnen enkele maanden de Visiscan analyses verrijkt met extra data voortkomend uit grootschalig onderzoek onder het Multiscope consumentenpanel. Dit panel heeft momenteel meer dan 100.000 panelleden.

Over Multiscope Visiscan

Multiscope Visiscan is hét online bereiksonderzoek voor websites. De dataverzameling verloopt volledig geautomatiseerd via een representatief panel van 1.500 Nederlandse internetgebruikers. Dit panel is voorzien van geavanceerde logsoftware, die realtime en op continue basis registreert welke websites de panelleden bezoeken. Met de gehanteerde methodiek kunnen middelgrote en grote Nederlandse websites volgens een eenduidige en objectieve standaard met elkaar vergeleken worden. Voor deze vergelijking wordt het criterium van 'unieke bezoekers' gehanteerd. Multiscope Visiscan is bij uitstek geschikt voor selectie van websites voor online advertising, benchmarking, concurrentieanalyse of onafhankelijke trendanalyses.

Mis geen enkel persbericht

Ontvang persberichten voortaan per mail
Inschrijven op nieuwsbrief
Abonneer op nieuwsfeed
Inschrijven op nieuwsbrief

Bezoek ook:

Archief

- 2020

+ 2019

+ 2018

+ 2017

+ 2016

+ 2015

+ 2014

+ 2013

+ 2012

+ 2011

+ 2010

+ 2009

+ 2008

+ 2007

- 2006

+ 2005

+ 2004

+ 2003

+ 2002

+ 2001

+ 2000


Nieuw: baanbrekend rapport over Nederlandse foodmarkt


Multiscope is lid van:
Multiscope is lid van: MOA, Nima, OMI en Esomar