Imago onderzoek

Door een goed zelfbeeld wordt het nemen van strategische beslissingen eenvoudiger. Een goed gedefinieerde bedrijfsidentiteit en helder inzicht in het externe en interne imago van een organisatie of merk zorgt ervoor dat iedere strategische beslissing raak is.

Een sterk imago zal het succes van een merk of organisatie zeker ten goede komen. Het is als het ware een voorspellende waarde voor het toekomstige succes van een merk of organisatie. Een organisatie of merk zonder inzicht in het eigen imago is te vergelijken met een boogschutter die geblinddoekt de roos probeert de raken.

Een goed zelfbeeld zorgt ervoor dat de inspanningen van een organisatie efficiënter zullen verlopen. Wie luistert naar de markt en de interne organisatie kan bedreigingen ombuigen in kansen. De resultaten van een imago onderzoek kunnen bovendien worden gebruikt om de interne organisatie ‘op scherp te zetten’. Het definiëren van kritische succesfactoren en verbeterpunten zorgt er voor dat alle neuzen dezelfde kant opstaan. Tot slot is inzicht in het eigen imago essentieel voor het voeren van een efficiënte bedrijfscommunicatie en marketingstrategie. U kunt meer lezen over imago onderzoek in ons kennisdocument.

Portfolio

Accenture
Bol.com
Bovag
Eneco
Holland Casino
Jaarbeurs
Jan Linders
KNHB
Lewis
MKB Nederland
Pearle
De Persgroep
postnl
prins
pwc
Tom Bastian

Meer informatie?

Neem bij vragen contact met mij op via e-mail of telefoon. Ik help u graag verder!

Tom Bastian

tom@multiscope.nl