Productontwikkeling en innovatie

Het ontwikkelen van nieuwe producten vraagt om het maken van keuzes, maar wat vindt de klant nu écht belangrijk? Door uw geld en energie in de juiste elementen te steken kunt u het beste product ontwikkelen. Marktonderzoek helpt u te bepalen welke elementen uw potentiële doelgroep het meest waardevol vindt.

Met een productontwikkeling onderzoek komt u te weten aan welke producteigenschappen of kenmerken uw doelgroep de meeste waarde hecht. Daarmee weet u niet alleen welke productfeatures voorrang moeten krijgen op de product roadmap, maar ook welke eigenschappen u in uw marketing en strategie kunt benadrukken.

Waarom een productontwikkeling en innovatie onderzoek?

We onderzoeken welke service- of producteigenschappen klanten het meest belangrijk vinden en rangschikken deze. Met deze informatie beslist u welke features u wilt aanbieden en identificeert u welke aandachtspunten er zijn voor het innoveren van uw product of dienst.

Wilt u bijvoorbeeld een nieuwe draagbare speaker ontwikkelen? Dan zijn er veel eigenschappen die u mee kunt nemen in de ontwikkeling. Denk aan de geluidskwaliteit, wifi-aansluiting, goede bass, accuduur van 16 uur, stootbestendig, waterdicht, een mooi design, spraakbesturing, een USB-aansluiting, bluetooth of netstroom voorziening. Ook minder tastbare eigenschappen als garantie en bezorgingskosten kunnen van invloed zijn op de keuzes die consumenten maken. Met een productontwikkeling onderzoek krijgt u een helder antwoord welke product eigenschappen nu écht het verschil maken en zorgen voor een succesvol product.

Hoe rangschikken wij de features?

Wij identificeren uw belangrijkste productfeatures met behulp van de MaxDiff methode van Jordan Louviere. U legt daarbij minimaal acht en maximaal twintig eigenschappen in verschillende sets en combinaties voor aan respondenten. Uit elke set kiezen respondenten welk kenmerk ze het meest en minst belangrijk vinden. Dit doen ze meerdere keren, waarbij de combinatie van eigenschappen telkens anders is. Aan de hand van de keuzes die respondenten maken, kunnen we de productfeatures rangschikken op belang.

Deze methode is uitermate geschikt voor dit type onderzoek omdat we respondenten dwingen te kiezen tussen de gegeven eigenschappen. Dit leidt tot ondubbelzinnige data, waarmee we het belang van verschillende eigenschappen duidelijk kunnen onderscheiden. Daarnaast stimuleert de vraag respondenten goed na te denken over hun keuze, want per set kan er maar één eigenschap het belangrijkst zijn.

Wilt u meer informatie over hoe een productontwikkeling en innovatie onderzoek u kan helpen om een succesvol product te creëren? Bekijk dan het whitepaper.

Wat levert het u op?

Krijg inzicht in de echte WOW! factoren van uw product en ontwikkel een succesformule die uw potentiële klanten enthousiast maakt. De inzichten maken het u mogelijk om geld, tijd en moeite te stoppen in een product dat gaat renderen. Voorkom dat u de plank misslaat en geld en investeringen verliest, voer daarom gedegen onderzoek uit naar de voorkeuren van consumenten.

We voeren een compleet productontwikkeling en innovatie onderzoek uit voor een prijs vanaf €3.000. We testen daarbij acht eigenschappen en u ontvangt een visuele rapportage waarin de voorkeuren van consumenten duidelijk naar voren komen. Het is natuurlijk mogelijk om tegen een meerprijs meer eigenschappen toe te voegen of om dit onderzoek met extra vragen uit te breiden. Neem contact op voor een vrijblijvende offerte.

 

Bent u al wat verder in de ontwikkeling van uw product? Dan wordt het tijd om aandacht te besteden aan de verpakking. Ook hier kunnen we u in ondersteunen, aan de hand van een verpakkingsonderzoek.

Portfolio

Accenture
Bol.com
Bovag
Eneco
Holland Casino
Jaarbeurs
Jan Linders
KNHB
Lewis
MKB Nederland
Pearle
De Persgroep
postnl
prins
pwc
Tom Bastian

Meer informatie?

Neem bij vragen contact met mij op via e-mail of telefoon. Ik help u graag verder!

Tom Bastian

tom@multiscope.nl