Smart Mobility

Onderzoek naar reisgedrag, aanbieders en toekomst van slimme mobiliteitsoplossingen

Het reisgedrag van de consument verandert. We willen efficiënter, gemakkelijker, maar vooral sneller reizen. Steeds meer aanbieders bieden slimme mobiliteitsoplossingen aan waarmee de reiziger gemakkelijk de reis plant, een parkeerplaats vindt of files checkt. Daarnaast zien we de opkomst van de deeleconomie terug in het straatbeeld en wordt er steeds meer gebruik gemaakt van deelauto’s, deelscooters of deelfietsen. Verandering in mobiliteit brengt ook vraagstukken met zich mee voor de overheid en gemeentes. Hoe denken Nederlanders bijvoorbeeld over emissievrij rijden? Hoe ziet het gebruik van een auto er in de toekomst uit? En waar moet volgens de Nederlander de prioriteit liggen in toekomstig overheidsbeleid?

Smart Mobility is een uitgebreid onderzoek naar reisgedrag, aanbieders en toekomst van slimme mobiliteitsoplossingen. Het rapport gaat dieper in op het huidige reisgedrag van de consument, zowel zakelijk als privé. Tevens bevat het rapport informatie over de voorkeuren in werkgeversregelingen. Daarnaast belicht het gebruik van vervoersmiddelen, aanbieders van mobiliteitsdiensten, reisapps, food on the go, attitude ten opzichte van futuristische vervoersmiddelen en behoefte omtrent het nationale mobiliteitsbeleid.

De cijfers van verscheidene partijen komen aan bod, waaronder 9292OV, ANWB, AH To Go, Easypark, Felyx, Flitsmeister, Google Maps, Go Sharing, Greenwheels, Mobike, NS, Parkmobile, SnappCar, TomTom, Uber, Waze en Yellowbrick.

Voor wie?
Smart Mobility is onmisbaar voor fabrikanten, merken, dealers, importeurs, onderhoudsbedrijven, overheid, energiemaatschappijen, financiële instellingen en brancheorganisaties. Tevens biedt het rapport relevante informatie voor bedrijven die indirect te maken hebben met vervoersmiddelen, zoals tankstations en foodbedrijven met een Out of Home concept.

Het onderzoek is uitgevoerd onder ruim 3.000 Nederlanders. Het rapport bevat de volgende onderdelen:

  • Reisgedrag: zakelijk en privé
  • Mobiliteitsdiensten
  • Aanbieders
  • Gebruik
  • Abonnementen
  • Reisapps
  • Food on the go
  • Mobiliteitsbeleid
  • Toekomst

Een groot aantal onderwerpen komt aan bod, waaronder (toekomstige) vervoersmiddelen, aanbieders van mobiliteitsdiensten, reisapps, food on the go concepten, werkgeversregelingen, overheids- en gemeentebeleid.

Specificaties

Pagina's

ca. 70

Respondenten

ca. 3.000

Wat u krijgt

PDF & Hardcover

Prijs

€ 1.295

Wie gingen u voor?

Meer informatie?

Neem bij vragen contact met mij op via e-mail of telefoon. Ik help u graag verder!

Sven de Bruijn

sven@multiscope.nl