Uitblinkers Woonbranche

Onderzoek naar winkelformules met de beste positionering

Om een branche te domineren als marktleider is het belangrijk om te beseffen dat uitblinken op alle fronten onmogelijk is. Kies daarom een heldere positionering gericht op lage prijzen, het beste product of de beste service. Deze positionering moet voor de consument relevant, onderscheidend en geloofwaardig overkomen. Een pakkende slogan die de positie samenvat, maakt daarbij duidelijk waar een bedrijf voor staat. Uitblinkers zijn uniek in hun branche en winnen daarom de voorkeur van consumenten.

Het Uitblinkers Woonbranche onderzoek analyseert en beoordeelt de positionering van meer dan 50 bouwmarkten, woonwinkels, slaapwinkels, keukenzaken, badkamerzaken en tuincentra aan de hand van talrijke criteria. We hanteren het waardestrategiemodel van Treacy en Wiersema als basis voor dit onderzoek. Bovendien toetsen we of de gekozen positionering van de winkelformules daadwerkelijk aansluit bij de behoeften en wensen van de markt.

Voor wie?

Dit rapport is onmisbaar voor professionals in de woonbranche die hun winkelformule willen benchmarken met de concurrentie. Directeuren, commerciële teams en marketeers van zowel landelijke als regionale ketens pakken hiermee een voorsprong. Niet alleen biedt het rapport een integraal marktoverzicht, maar het voorziet ook in een gedetailleerde analyse per winkelformule.

Dit rapport gebruikt een onderzoeksmodel dat we voor elke formule toepassen:

• Wensen van de markt (proces, product, service)
• Populariteit
• Uniekheid
• Beoordeling bedrijfsslogan
• Relevantie, geloofwaardigheid en onderscheidende waarde
• Score op laagste prijs, beste product en beste service
• Mogelijke verbeterpunten
• Aankoopbereidheid in toekomst
• Demografische kenmerken

Uitblinkers Woonbranche is het grootste positioneringsonderzoek in de sector. We brengen de marktposities in kaart en vergelijken alle vooraanstaande winkelformules grondig met elkaar aan de hand van het onderzoeksmodel. Dit levert u een kristalhelder en compleet marktoverzicht op. Vervolgens zoomen we verder in op elke individuele winkelformule, waarbij we de cruciale feiten per formule overzichtelijk op één pagina presenteren.

Specificaties

Pagina's

ca. 60

Respondenten

ca. 5.000

Wat u krijgt

PDF & Hardcover

Prijs

€ 1.995

Meer informatie?

Neem bij vragen contact met mij op via e-mail of telefoon. Ik help u graag verder!

Liza Heslenfeld

liza@multiscope.nl