Nationale Benchmark Autoverzekeringen

Reclame, naamsbekendheid, klantaandeel, premie, NPS en loyaliteit

De markt voor autoverzekeringen is in het afgelopen decennium steeds transparanter geworden. Vergelijkingssites en de websites van verzekeraars stellen consumenten in staat om snel inzicht te krijgen en van verzekering te wisselen. In een competitieve markt is het essentieel om voortdurend te streven naar optimale marketingactiviteiten om consumenten te bereiken en onderscheidende waarde te creëren. Daarnaast is een hoge klanttevredenheid noodzakelijk om klantverloop te voorkomen. Tot slot zorgen meer autokilometers en een stijgende inflatie voor extra dynamiek in de markt.

De Nationale Benchmark Autoverzekeringen vergelijkt de grootste autoverzekeraars van Nederland aan de hand van maar liefst 14 prestatie-indicatoren. Hiermee kunnen we niet alleen de algehele populariteit meten, maar ook de prestaties op belangrijke indicatoren in de gehele ‘brand funnel’ vergelijken.

Voor wie?

Dit rapport biedt interessante inzichten voor iedereen in deze markt die zijn eigen prestaties wil vergelijken met die van de grootste spelers. Het is waardevol voor grote verzekeraars, banken, assurantietussenpersonen, vergelijkingssites, leasemaatschappijen en marketeers. Het rapport bevat niet alleen een volledig overzicht van de markt, maar ook een specifieke pagina voor elke autoverzekeraar.

Het rapport bevat de volgende prestatie-indicatoren:

• Reclame (gezien + kanaal)
• Naamsbekendheid (geholpen, spontaan, top of mind)
• Associaties
• Keuzeredenen
• Verzekeraar (huidige + vorige)
• Historie
• Intentie
• Premie
• NPS

In de Nationale Benchmark Autoverzekeringen vergelijken we in eerste instantie alle grote autoverzekeraars rechtstreeks met elkaar op de belangrijkste prestatie-indicatoren. Zo krijgt u een helder totaaloverzicht van de markt. Vervolgens zoomen we verder in op elke autoverzekeraar door op één overzichtelijke pagina de belangrijke feiten per organisatie op een rij te zetten.

Specificaties

Pagina's

ca. 60

Respondenten

ca. 5.200

Wat u krijgt

PDF & Hardcover

Prijs

€ 1.995

Wie gingen u voor?

Meer informatie?

Neem bij vragen contact met mij op via e-mail of telefoon. Ik help u graag verder!

Liza Heslenfeld

liza@multiscope.nl