Sporten met apps en alles on demand
- 1 april 2015
Dat we in ons dagelijkse leven onafscheidelijk zijn van onze smartphone is algemeen bekend. Het marktonderzoek van Multiscope laat zien dat de smartphone ook bij onze sportactiviteiten een evidente rol speelt. Het gebruik van apps en activity trackers tijdens het sporten wordt populairder, en sporten met een smartphone op zak of wearable om de pols is steeds meer gemeengoed. We zijn met z’n allen gek op sport apps en een grote groep Nederlanders sport niet meer zonder het gebruik van sport apps. Dit is in lijn met de trend dat Nederlanders bewuster zijn gaan leven. Naast registreren van beweging groeit ook de vraag naar gezonde voeding. Deze zelfstandigheid en onafhankelijkheid zet zich ook door in de wijze waarop we televisie kijken. Veel Nederlanders blijven niet meer speciaal thuis om een programma te bekijken. In plaats daarvan kijken we liever via een on demand-dienst zoals Netflix of Uitzending Gemist.
Sportend Nederland gek op apps
Apps en activity trackers worden steeds meer gemeengoed tijdens het sporten. Hardlopers en wielrenners maken veelvuldig gebruik van apps. Bij deze sporters is Runkeeper de populairste app. Dit blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Multiscope onder 1.020 Nederlandse consumenten.
Klik hier voor het volledige artikel.
Helft van Nederlandse hardlopers gebruikt smartphone-app
Marktanalysebureau Multiscope heeft een onderzoek gehouden onder Nederlandse sporters. Wat blijkt: de smartphone vervult een steeds belangrijkere rol bij onze sportactiviteiten. Voorop lopen -toepasselijk- de hardlopers: bijna de helft van deze groep sporters gebruikt een smartphone-app bij het beoefenen van de sport.
Klik hier voor het volledige artikel.
Een app gebruiken tijdens het sporten is populair
Een app gebruiken tijdens het sporten: sommige mensen zweren erbij en volgens een recent onderzoek is het steeds populairder. Van de Nederlandse bevolking sport 66 procent. Het grootste gedeelte van sportend Nederland wandelt (84 procent). Andere populaire sporten zijn zwemmen (56 procent), fitnessen (46 procent), hardlopen (30 procent) en wielrennen (16 procent).
Klik hier voor het volledige artikel.
Sporter kan nauwelijks meer zonder app
Apps en activity trackers worden steeds meer gemeengoed tijdens het sporten. Hardlopers en wielrenners maken veelvuldig gebruik van apps, vooral Runkeeper is in Nederland populair. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Multiscope onder 1.020 Nederlandse consumenten, dat vandaag is gepubliceerd.
Klik hier voor het volledige artikel.
Sporters kunnen niet meer zonder apps
Apps en activity trackers zijn niet meer weg te denken tijdens het sporten. Vooral hardlopers en wielrenners maken veelvuldig gebruik van apps. Dit blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Multiscope onder 1.020 Nederlandse consumenten. De bekendste apps onder sporters zijn Hardlopen met Evy (36 procent), Runkeeper (34 procent) en Runtastic (20 procent). De bekendste activity trackers zijn Nike FuelBand (12 procent), Garmin Vivofit (9 procent), Jawbone en Fitbit (beide 7 procent).
Klik hier voor het volledige artikel.
Nederlanders sporten niet meer zonder apps
Apps en activity trackers zijn bijna niet meer weg te denken tijdens het sporten. Vooral hardlopers en wielrenners maken veelvuldig gebruik van apps. Dit blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Multiscope onder 1020 Nederlandse consumenten.
Klik hier voor het volledige artikel.
De meest interessante onderzoeken van week 10
Ook in week 10 zijn de meest interessante onderzoeken op een rijtje gezet. Met deze week aandacht voor social media. Facebook is in 2014, net als in voorgaande jaren het populairste social media netwerk. Desondanks verwachten consumenten dat ze in 2015 minder gebruik gaan maken van Facebook. Het gebruik van LinkedIn en Instagram is in 2014 toegenomen en groeit ook door in 2015.
Klik hier voor het volledige artikel.
Steeds meer Nederlanders in topconditie
De helft van de Nederlanders is de afgelopen drie jaar bewuster gaan leven. In deze periode is men vooral minder alcohol gaan drinken, minder gaan eten en meer gaan letten op de mentale gezondheid. Deze bewustwording zorgt er mede voor dat een kwart van de Nederlanders dagelijkse beweging registreert. Dit blijkt uit onderzoek van Multiscope onder 1.020 Nederlandse consumenten.
Klik hier voor het volledige artikel.
Nederlanders zijn bewuster gaan leven
Het gaat op bepaalde gebieden behoorlijk goed met Nederland. Met name als we kijken naar de afgelopen drie jaar, want we zijn bewuster gaan leven. Onderzoeksbureau Multiscope heeft berekend dat meer dan de helft van de Nederlanders meer is gaan sporten en minder alcohol is gaan drinken. We gaan hierover praten met John Kivit van onderzoeksbureau Multiscope. Dit wordt toegelicht in een radiointerview tussen Multiscope en BNR radio.
Klik hier voor het volledige artikel.
Kwart Nederlanders registreert beweging
De helft van de Nederlanders is de afgelopen drie jaar bewuster gaan leven. Deze bewustwording zorgt er mede voor dat een kwart van de Nederlanders dagelijkse beweging registreert. In deze periode is men vooral minder alcohol gaan drinken, minder gaan eten en meer gaan letten op de mentale gezondheid. Dit blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Multiscope onder 1.020 Nederlanders.
Klik hier voor het volledige artikel.
Vraag naar gezonde lunch groeit
Ruim de helft (58%) van de Nederlandse werkgevers doet er niets aan om gezond eten op de werkvloer te stimuleren. Dit terwijl 36 procent van de werknemers aangeeft dit wel te willen. Zeeuwse werknemers hebben het meest behoefte aan een alternatief voor de kroket. Bijna de helft van de Zeeuwen zegt gezonder te willen lunchen. In Drenthe is men meer tevreden: daar vindt ruim 88 procent het middagmaal wel best zoals het is. Dat blijkt uit onderzoek van Eurest uitgevoerd door Multiscope onder 1.003 werkende Nederlanders naar het lunchgedrag op het werk. Is er een vergelijking met de vraag naar gezondere lunches binnen de horeca?
Klik hier voor het volledige artikel.
Meerderheid Nederlanders blijft nooit thuis voor tv-programma
De tijd dat we massaal thuis blijven om niets te missen op tv, lijkt voorbij. Maar liefst 70% van de Nederlanders geeft aan nooit thuis te blijven om een tv-programma te zien. In plaats daarvan kijken ze liever via een on demand-dienst zoals Netflix of Uitzending Gemist. Dit blijkt uit onderzoek van Multiscope in opdracht van Reggefiber onder ruim duizend Nederlanders. Hoewel het streamen van films populair is, bijvoorbeeld vanaf een eigen harddisk, via internet of via een online videotheek, lijken dvd’s en blu-rays op hun retour. Slechts 8% van de Nederlanders kijkt het liefst films vanaf een dvd of blu-ray-disc.
Klik hier voor het volledige artikel.
Thuisblijven voor tv zo passé, behalve voor WIDM?
Thuisblijven voor je favoriete tv-progamma is anno 2015 zo passé. Behalve dan voor Wie is de Mol? Dat blijkt uit onderzoek van Multiscope in opdracht van Reggefiber. Het overgrote merendeel (70 procent) van de 1000 ondervraagde Nederlanders geeft aan nooit thuis te blijven om een tv-programma te zien. In plaats daarvan kijken ze liever later via een on demanddienst zoals Uitzending Gemist of wordt er vooral via Netflix ‘tv gekeken’.
Klik hier voor het volledige artikel.
0 comments on Sporten met apps en alles on demand