Inloggen: | Panellid

Weblog

Aantrekkelijk onderzoek met Socratos

Bob de Vries | 6 Mei 2015 | Media & Entertainment, Enquete software, Enquête software  | 

Uw doelgroep wordt overspoeld met marketing- en communicatie-uitingen. Om met uw online onderzoek op te vallen in dit digitale geweld is het essentieel om een aantrekkelijke vragenlijst te hebben. Socratos, software voor online marktonderzoek, biedt diverse mogelijkheden om onderzoek aantrekkelijk en interactief te maken. Met een aantrekkelijke vragenlijst verhoogt u immer de respons.

Meer plezier met visuele vraagtypen
Een afbeelding zegt meer dan 1.000 woorden. Socratos kan antwoordcategorieën weergegeven als afbeelding. Dit is bijvoorbeeld doeltreffend bij het testen van een nieuwe verpakking. Ook bij het beoordelen van een stelling is het mogelijk de antwoordkeuzes met een afbeelding weer te geven.

Antwoord op schaal


Voor een respondent is het vaak gemakkelijker om een afbeelding te kiezen, dan een antwoord te lezen. Met een slider kan een respondent aangeven hoe hij of zij iets inschaalt. En met een ranking vraag zetten de respondenten antwoorden in de juiste volgorde. De mindmap stelt respondenten in staat om hun keuzes naar een ander deel van het scherm te slepen, waarop ze de antwoordmogelijkheden op twee dimensies kunnen plaatsen. Dergelijke vraagtypes maken het voor de respondent leuker om een vragenlijst te doorlopen.

Socratos Ranking Vraag


Eenvoudig audio en video toevoegen
U kunt respondenten binnen de vragenlijst een video laten zien of audio afspelen. Het voordeel hiervan is dat respondenten in uw enquête blijven en niet worden verwezen naar andere sites. Deze vraagtypen maken het onderzoek niet alleen boeiend voor de respondent, maar dit leidt ook tot betere onderzoeksresultaten. Deze weergave van content is bijvoorbeeld effectief bij het evalueren van een reclamefilmpje. Of andere marketing- en communicatie-uitingen die enkel visueel weergegeven kunnen worden. Uit ervaring blijkt dat respondenten dergelijk onderzoek leuker vinden om in te vullen en plezier leidt tot een hogere respons.

Ook op mobiel een optimale ervaring
Door een vragenlijst op te bouwen uit verschillende vraagtypen haalt u het maximale resultaat uit een onderzoek. Socratos heeft meer dan 50 verschillende vraagtypes die u kunt inzetten om een aantrekkelijk, interactief en effectief online marktonderzoek samen te stellen. Socratos heeft bovendien een mobile compatible module dat zorgt voor een optimale mobiele beleving.

Socratos, complete applicatie voor marktonderzoek

Bent u nieuwsgierig geworden hoe Socratos het invullen van online onderzoek voor uw doelgroep aantrekkelijker maakt? Kijk dan voor meer informatie over Socratos op onze website of neem contact op Multiscope op 073-6212122 of verkoop@multiscope.nl. Socratos is de applicatie voor het uitvoeren van online marktonderzoek en het beheren van uw (klant)panel. Met Socratos voert u het gehele onderzoeksproces van begin tot eind uit via het web. Socratos biedt ongekende mogelijkheden.


Reageer

:
:
:
 
  

* = verplicht veld. Uw e-mail adres wordt niet getoond in de reactie.
Wij valideren uw eerste reactie op dit weblog voordat we hem plaatsen. Iedere volgende reactie plaatsen we daarna direct zonder validatie.
Abonneer op nieuwsfeed
Inschrijven op nieuwsbrief

Januari 2020

Ma Di Wo Do Vr Za Zo
« Dec    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Nieuw: baanbrekend rapport over Nederlandse foodmarkt


Multiscope is lid van:
Multiscope is lid van: MOA, Nima, OMI en Esomar