Inloggen: | Panellid

Pech op de ski's en frustratie in auto

De afgelopen maand heeft Multiscope weer voor verschillende opdrachtgevers marktonderzoek uitgevoerd. Januari 2015 was de maand van sneeuw en ijs. Althans, wat betreft het marktonderzoek. Dit marktonderzoek geeft boeiende inzichten in het gedrag van de Nederlandse consument.

Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van de jongeren die de afgelopen vijf jaar op wintersport zijn geweest, weleens pech heeft gehad op wintersport. Bijvoorbeeld, ze raken iets waardevols kwijt of hebben schade aan hun skispullen. Daarnaast ergert een groot gedeelte van de automobilisten zich wel eens aan het rijgedrag van medeweggebruikers bij winterweer. In de winter blijken ergernissen op de weg onvermijdelijk. Bijvoorbeeld, roekeloos rijden en niet anticiperen op winters weer.


Bijna helft jongeren heeft weleens pech op wintersport

ANWB.nl Jongeren hebben op wintersport vaker te maken met extra kosten omdat ze niet (goed) verzekerd zijn als ze ten val komen of iets kwijtraken. In vergelijking met 5,8 procent van de oudere wintersporters geldt dit voor 14,7 procent van de jongeren. Uit onderzoek blijkt dat 45 procent van de jongeren, die de afgelopen vijf jaar op wintersport zijn geweest, schade of pech heeft gehad op vakantie. Oudere wintersporters lijken voorzichtiger, of hebben althans minder vaak pech (gehad) dan jongeren. Schade of pech tijdens de wintersport komt bij 37 procent van de oudere wintersporters voor.
Klik hier voor het volledige artikel.

Frustratie in auto bij ijzel of sneeuw

Metronieuws.nl Te voorzichtig rijden, het niet anticiperen op de omstandigheden en roekeloos rijgedrag zijn voor automobilisten een grote bron van ergernis. Daarnaast is bij winterse omstandigheden bijna de helft van de Nederlanders bang om de macht over het stuur te verliezen. Eén op de vijf automobilisten kiest er zelfs voor om bij winterweer met het openbaar vervoer te gaan. Automobilisten die toch de weg op gaan moeten hier wel iets voor over hebben. Het moeten krabben van de ruiten maakt ruim één op de drie mensen namelijk chagrijnig.
Klik hier voor het volledige artikel.

Ga hier naar het volledige overzicht van In het nieuws.

Mis geen enkel persbericht

Ontvang persberichten voortaan per mail
Inschrijven op nieuwsbrief
Abonneer op nieuwsfeed
Inschrijven op nieuwsbrief

Bezoek ook:

Archief

- 2020

+ 2019

+ 2018

+ 2017

+ 2016

- 2015

+ 2014

+ 2013

+ 2012

+ 2011

+ 2010

+ 2009

+ 2008

+ 2007

+ 2006

+ 2005

+ 2004

+ 2003

+ 2002

+ 2001

+ 2000


Nieuw: baanbrekend rapport over Nederlandse foodmarkt


Multiscope is lid van:
Multiscope is lid van: MOA, Nima, OMI en Esomar