Inloggen: | Panellid

Weblog

Tests en assessments afleggen met Socratos

Ruud Dankers | 7 April 2016 | Enquete software, Kwantitatief onderzoek, Online Panel, Carrière panel, Enquête software  | 

Socratos is dé applicatie voor het uitvoeren van online marktonderzoek en het beheren van een online klantpanel. De onderzoekssoftware bevat twee features die de tool ook uitermate geschikt maakt voor het uitvoeren van tests of assessments. De software maakt het mogelijk om te rekenen met variabelen en het direct e-mailen van de resultaten.

In de enquête software maakt u allereerst de test of assessment aan. Deze kan bestaan uit vragen, kleine opdrachten of registratie van eerder gedrag. Hiervoor kunt u alle vraagtypen gebruiken die tot uw beschikking staan. We lichten twee mogelijkheden – bij uitstek toepasbaar bij tests of assessments - uit.

Rekenen met variabelen
De antwoorden op iedere vraag kunnen gebruikt worden als score. U bepaalt zelf welke score u hangt aan welk antwoord. U kunt zelfs sommige antwoorden zwaarder laten meewegen dan anderen. Naast scores per vraag / antwoord kan er ook gewerkt worden met totaalscores door te rekenen met variabelen. Zo berekent het systeem automatisch hoe iemand heeft gescoord op een bepaalde vragen-reeks en op totaalniveau.

Tonen of versturen van de resultaten
Na het invullen van een test wil iedereen graag inzicht in het resultaat. Het is dan ook mogelijk om de eindscore direct op het scherm tonen voor de invuller. Het is in onze software tevens mogelijk om de resultaten – alle antwoorden of enkel de eindscore - direct te versturen per mail. Dit kan zijn naar de respondent of invuller zelf, maar ook naar een ander, zoals de beoordelaar van het assessment.

Meer weten?
Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Socratos of een gratis demo aanvragen? Neem dan contact met op Bart Roozen via 073-6212122 of bart@multiscope.nl.

Reageer

:
:
:
 
  

* = verplicht veld. Uw e-mail adres wordt niet getoond in de reactie.
Wij valideren uw eerste reactie op dit weblog voordat we hem plaatsen. Iedere volgende reactie plaatsen we daarna direct zonder validatie.
Abonneer op nieuwsfeed
Inschrijven op nieuwsbrief

September 2019

Ma Di Wo Do Vr Za Zo
« Aug    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Multiscope is lid van:
Multiscope is lid van: MOA, Nima, OMI en Esomar