Inloggen: | Panellid

Nieuw trendinstrument en Belgische cijfers online

's-Hertogenbosch - 25 september 2008. De website metingen van Multiscope Visiscan zijn uitgebreid. Klanten kunnen vanaf nu gebruik maken van een nieuw trendinstrument waarmee een toekomstig website succes zoals Startpagina, Marktplaats of Buienradar in één oogopslag geïdentificeerd kan worden. Daarnaast introduceren we in samenwerking met iVOX, na een jaar van intensieve voorbereiding, online bereikscijfers voor de Belgische markt.

Nieuw trendinstrument

Multiscope Visiscan is niet alleen geschikt voor benchmarking, maar wordt ook vaak gebruikt als trendinstrument. Daarom hebben wij de mogelijkheden hiervoor uitgebreid. In een aantal belangrijke ranglijsten (bijv. top 250 websites, top 200 uitgevers) kunnen klanten vanaf nu een aantal extra kolommen zien:
A. voortschrijdend driemaands gemiddelde (huidige maand)
B. voortschrijdend driemaands gemiddelde (1 jaar geleden)
C. groei in het afgelopen jaar (B - A)


Heldere pictogrammen laten in één oogopslag zien of een site groeit, stabiel blijft of daalt ten opzichte van een jaar geleden. Belangrijk voordeel van het driemaands gemiddelde is dat 'eendagsvliegen' geïsoleerd worden ten opzichte van websites die een vaste waarde zijn. Ook dit verschil is in één oogopslag duidelijk.

Naast het trendinstrument is de ranglijst van de top 100 uitgevers uitgebreid naar een top 200 en worden voor de grootste 20 webuitgevers ook hun belangrijkste domeinen getoond. Als u klant bent van Multiscope Visiscan zijn de nieuwe mogelijkheden direct beschikbaar nadat u opnieuw inlogt. De komende maanden kunt u nog meer nieuwe features verwachten. Achter de schermen werken we hier al hard aan.

Nog geen klant van Multiscope Visiscan? Bel met Carlo Klaasse (073-6212122) voor een productdemonstratie. Hij beantwoordt graag al uw vragen over het nieuwe trendinstrument.

Online bereikscijfers Belgische markt

Bent u actief op de Belgische online markt? Dan hebben we goed nieuws voor u. Na een jaar van intensieve voorbereidingen zijn nu ook cijfers van de Belgische markt beschikbaar. Gebaseerd op exact dezelfde methodiek die we in Nederland kennen. We hebben inmiddels zelfs zeven meetmaanden online staan. België telt 4,6 miljoen internetgebruikers en is daarmee een voor Nederlandse website exploitanten niet te onderschatten markt.

De website metingen in België worden in samenwerking met iVOX onder de naam NetObserver geëxploiteerd. Binnen de samenwerking neemt Multiscope de software, het server platform en de bereiksanalyses voor haar rekening. iVOX zorgt voor de panels, kwaliteitscontrole en voert de regie bij de commerciële exploitatie van NetObserver. Zoals u weet is de Belgische markt tweetalig. Daarom zijn ranglijsten beschikbaar voor zowel het Nederlandse als Franstalige deel van België alsmede combinaties hiervan.

Wilt u ook een kijkje over de grenzen nemen? Bel dan met John Kivit (073-6212122). Hij kan u alles vertellen over de mogelijkheden en koppelt u graag aan de juiste contactpersoon bij onze partner iVOX.

Mis geen enkel persbericht

Ontvang persberichten voortaan per mail
Inschrijven op nieuwsbrief
Abonneer op nieuwsfeed
Inschrijven op nieuwsbrief

Bezoek ook:

Archief

- 2020

+ 2019

+ 2018

+ 2017

+ 2016

+ 2015

+ 2014

+ 2013

+ 2012

+ 2011

+ 2010

+ 2009

- 2008

+ 2007

+ 2006

+ 2005

+ 2004

+ 2003

+ 2002

+ 2001

+ 2000


Nieuw: baanbrekend rapport over Nederlandse foodmarkt


Multiscope is lid van:
Multiscope is lid van: MOA, Nima, OMI en Esomar