Inloggen: | Panellid

Nieuwe Visiscan software

's-Hertogenbosch - 13-06-2001. Online onderzoeksbureau Multiscope heeft een nieuwe versie van haar Visiscan bereiksmetingssoftware in gebruik genomen. De ontwikkeling duurde ruim zes maanden en was er vooral op gericht om meer mogelijkheden toe te voegen om het internetgebruik nog scherper te meten bij de ruim 1.500 panelleden. Naast de nieuwe software werden ook gegevens bekend gemaakt over de top 10 financiële sites voor de maand mei.

Software

Een belangrijke stap voorwaarts is dat de Visiscan software nu persoonsgebonden is. In het verleden kon op PC's waar meerdere gebruikers surften geen onderscheid gemaakt worden tussen de verschillende gebruikers. De Visiscan software was daarom een 'gezinsmeter'. In de nieuwe versie is het mogelijk om meerdere gebruikers te definiëren zodat alle gezinsleden bekend zijn bij de software. Bij de start van een nieuwe surftocht of na een periode van inactiviteit wordt de gebruiker nu eerst gevraagd zich te identificeren.

Met de ingebruikname van de nieuwe versie is het ook mogelijk geworden om het surfgedrag te meten op de werkplek. Vele partijen welke zich bezighouden met internet bereiksmeting hebben nog altijd veel problemen met het meten van surfgedrag vanaf de werkplek. Aangezien de nieuwe software ook mogelijkheden heeft om achter een zogenaamde 'firewall' te meten, wil Multiscope zich hiermee gaan onderscheiden. Daarnaast kunnen panelleden vanaf nu de software ook installeren op alle locaties waar men surft (bijvoorbeeld werk en thuis). De Visiscan software herkent de gebruiker, onafhankelijk vanaf welke locatie gesurft wordt.

De software is ook voor panelleden gebruiksvriendelijker. Waar men in het verleden nieuwe versies zelf moest installeren, bevat het programma nu een automatische update functie. Deze automatische update zorgt ervoor dat panelleden altijd beschikken over de laatste versie, zonder dat daar handelingen van de panelleden voor nodig zijn.

Top 10 Financieel - Mei 2001


Top 10 Financieel - Mei 2001

In oktober 2000 werd een vergelijkbare top 10 gepubliceerd. De posities 1 tot en met 6 worden daarbij door dezelfde partijen bekleed. Alleen ABN Amro en Spaarbeleg wisselen van positie. Ook uit het Multiscope onderzoek 'Internet Performance Scan - Finance and Insurance' bleek dat de bank aan een opmars bezig is. Beurs Online, FX en Het Financieele Dagblad zijn nieuw in de top 10 ten opzichte van oktober 2000.

Visiscan bereiksmeting

Multiscope heeft bij ruim 1.500 gezinnen logsoftware geïnstalleerd. Deze software logt automatisch alle bezoeken van panelleden aan sites en verzendt de gegevens naar een centrale server. Door middel van zogenaamde panelmeting wordt continu inzicht in (de ontwikkeling van) het bereik van de belangrijkste Nederlandse websites en Internetuitgevers verkregen. Visiscan leent zich dan ook uitstekend voor optimalisering van advertentiecampagnes of toetsing van eigen prestaties en inspanningen (bijvoorbeeld voor benchmarking). Het systeem biedt waardevolle informatie voor iedereen die internet ziet als een belangrijk marketinginstrument.

Alle informatie over het Visiscan systeem kunt u uitgebreid bekijken via de Visiscan pagina: http://www.multiscope.nl/visiscan.phtml. U kunt het Visiscan gedeelte ook bereiken door op de homepage onder 'diensten' te kiezen voor Visiscan bereiksmeting. Klanten met een abonnement op het systeem kunnen online alle ranglijsten raadplegen die Multiscope samenstelt. Abonnementen zijn beschikbaar vanaf 695 gulden. Bestellingen kunnen geplaatst worden via de website (rapportshop) of door te bellen naar: 073 - 621 21 22.

Mis geen enkel persbericht

Ontvang persberichten voortaan per mail
Inschrijven op nieuwsbrief
Abonneer op nieuwsfeed
Inschrijven op nieuwsbrief

Bezoek ook:

Archief

- 2019

+ 2018

+ 2017

+ 2016

+ 2015

+ 2014

+ 2013

+ 2012

+ 2011

+ 2010

+ 2009

+ 2008

+ 2007

+ 2006

+ 2005

+ 2004

+ 2003

+ 2002

- 2001

+ 2000Multiscope is lid van:
Multiscope is lid van: MOA, Nima, OMI en Esomar