Inloggen: | Panellid

Onderzoek - Online Finance en Insurance

's-Hertogenbosch - 18-05-2001. Online onderzoeksbureau Multiscope heeft uitgebreid en gedetailleerd onderzoek verricht naar de prestaties op internet van 85 vooraanstaande banken en verzekeringsmaatschappijen in West-Europa, Noord-Amerika en Hong Kong. De resultaten worden gepresenteerd in het Engelstalige rapport 'Internet Performance Scan - Finance & Insurance'. Iedere website is beoordeeld op 26 verschillende aspecten zoals het dienstenaanbod, mogelijkheden voor online investeringen/aandelen-transacties/valutatransacties, personalisatie- en contactmogelijkheden van de site en de gebruiksvriendelijkheid hiervan.

Banken

Wereldwijd blijken de Canadese banken de meeste informatie en diensten aan te bieden op hun website, waarbij de National Bank of Canada voorop loopt. Na Canada volgen respectievelijk Zwitserland, Duitsland en de USA. De Nederlandse banken scoren met een 5e positie beter dan gemiddeld en laten de banken uit bijvoorbeeld Frankrijk, Luxemburg, Spanje en Italië achter zich. Op basis van de 26 onderzochte items zijn de websites van De Postbank en ABN Amro binnen Nederland het meest compleet. Andere Nederlandse partijen die in het onderzoek betrokken waren, zijn de ASN, Fortis, ING, Rabobank, Robeco, SNS en Spaarbeleg.

Hoewel de meeste banken ruime ervaring hebben met het afsluiten van een hypotheek of verzekering lijkt een volledige online afhandeling van deze zaken nog altijd vrij complex. Bij 5% van de onderzochte banken kan volledig online een verzekering worden afgesloten en 2% biedt de mogelijkheid om, zonder offline handeling, een hypotheek af te sluiten.

Verzekeringsmaatschappijen

Evenals bij de banken is geconstateerd dat de Nederlandse verzekeringsmaatschappijen met een 3e positie, wat betreft aanbod op de website, beter dan gemiddeld scoren. Alleen de USA en Italië moet men laten voorgaan. De verzekeringsmaatschappijen van België, Spanje en Luxemburg hebben het meest beperkte aanbod op hun website. De positie van Nederland is voor een belangrijk deel te danken aan Centraal Beheer Achmea, die op enige afstand gevolgd wordt door de overige onderzochte Nederlandse websites van Aegon, FBTO, Ineas, Interpolis, Nationale Nederlanden en OHRA. Het Amerikaanse Quicken voert de ranglijst aan, gevolgd door Centraal Beheer Achmea en het Zwitserse Winterthur.Onderstaande tabel dient als voorbeeld en laat een deel van de kenmerken van de website van de Postbank zien. Op een vergelijkbare manier zijn alle 85 partijen beoordeeld op 26 verschillende aspecten.

IPS finance and insurance

Meer informatie

Meer informatie over dit onderzoek kunt u vinden op de site van Multiscope (www.multiscope.nl). In het rapport 'Internet Performance Scan - Finance & Insurance' bevinden zich een groot aantal interessante gegevens, die nog niet gepubliceerd zijn. Een Engelstalige rapportage is beschikbaar voor ƒ 2.185,- (excl. screenshots van de bezochte sites ƒ 250,-). Bestellingen kunnen geplaatst worden via de rapportshop op de Multiscope site of door te bellen naar: 073 - 621 21 22.

Mis geen enkel persbericht

Ontvang persberichten voortaan per mail
Inschrijven op nieuwsbrief
Abonneer op nieuwsfeed
Inschrijven op nieuwsbrief

Bezoek ook:

Archief

- 2020

+ 2019

+ 2018

+ 2017

+ 2016

+ 2015

+ 2014

+ 2013

+ 2012

+ 2011

+ 2010

+ 2009

+ 2008

+ 2007

+ 2006

+ 2005

+ 2004

+ 2003

+ 2002

- 2001

+ 2000


Nieuw: baanbrekend rapport over Nederlandse foodmarkt


Multiscope is lid van:
Multiscope is lid van: MOA, Nima, OMI en Esomar