Inloggen: | Panellid

Weblog

Eenvoudig B2B marktonderzoek via Linkedin

John Kivit | 15 Februari 2009 | Marketing & Marktonderzoek, E-Business & E-Commerce  | 

Linkedin PollLinkedin groeit steeds meer uit tot een volwassen platform om de zakelijke beslisser te bereiken. Maar dat je Linkedin ook kunt gebruiken om je onderzoeksvragen voor te leggen zal niet bij iedereen bekend zijn. Eerder kondigde het profielenbedrijf al een professionele service aan voor marktonderzoekers. Maar het kan ook stukken eenvoudiger. Linkedin biedt je namelijk de mogelijkheid om simpele ‘polls’ te houden.

De service van Linkedin is erg eenvoudig:

  1. Kies je vraag (maximaal 75 tekens) en je antwoordopties (maximaal 5)
  2. Kies je publiek (je eigen contacten of een andere doelgroep)
  3. Bekijk je resultaten live in een grafiek

Vanaf 50 dollar biedt Linkedin de mogelijkheid om je vraag aan een specifieke doelgroep voor te leggen. Helaas kun je op dit moment alleen ‘targetten’ binnen Amerika. In Europa kunnen we voorlopig alleen ons eigen netwerk ondervragen. Voor 50 dollar garandeert Linkedin 50 respondenten. In vaktermen ook wel een CPC (cost per complete) van 1 dollar genoemd. Het is mogelijk om te selecteren op leeftijd, geslacht, regio, branche, bedrijfsgrootte, functie en functieniveau. Voor ieder extra selectiecriterium stijgt de responsprijs minimaal $ 0,50 (oplopend tot $ 1,00).

Ondanks dat Linkedin met een dikke 30 miljoen profielen een enorme slagkracht heeft, lijkt deze service geen bedreiging voor (online) marktonderzoekbedrijven. Die moeten het vooral hebben van langere vragenlijsten binnen nog specifiekere doelgroepen. Bij Linkedin loopt de prijs van een specifieke doelgroep al snel op tot een dikke 5 dollar. En daar kun je dan slechts één vraag voor stellen. De service lijkt daarom ook vooral gericht op MKB bedrijven die wel een snelle indicatie willen op hun vraagstukken, maar geen duizenden dollars te besteden hebben. Marketeers met een uitgebreidere behoefte (en dito budget) kunnen kostenefficiënter inkopen bij online panelbedrijven.

Voor wie de Linkedin polls eens in actie wil zien heeft Ronald Verschueren een aardige stelling online staan:
Marketinginvesteringen verschuiven dankzij de crisis sneller naar internet.


Reageer

:
:
:
 
  

* = verplicht veld. Uw e-mail adres wordt niet getoond in de reactie.
Wij valideren uw eerste reactie op dit weblog voordat we hem plaatsen. Iedere volgende reactie plaatsen we daarna direct zonder validatie.
Abonneer op nieuwsfeed
Inschrijven op nieuwsbrief

Februari 2020

Ma Di Wo Do Vr Za Zo
« Dec    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  

Nieuw: baanbrekend rapport over Nederlandse foodmarkt


Multiscope is lid van:
Multiscope is lid van: MOA, Nima, OMI en Esomar