Inloggen: | Panellid

Weblog

Nieuwe website: we zijn live!

John Kivit | 10 November 2006 | Usability & Design, Bedrijf & Markt  | 

Nieuwe websiteNa ruim 1,5 jaar van intensieve voorbereidingen en enkele maanden hard werken is het dan zover. De nieuwe Multiscope website is live! Dit betekent dat er na 6 jaar trouwe dienst een einde gekomen is aan het oude roze monster. Dat is natuurlijk (veel) te lang voor een bureau dat toonaangevend, vernieuwend en open wil zijn. Maar ja, de tuin van de tuinman ligt er ook vaak verwaarloosd bij en de dochter van de schoenmaker loopt ook vaak op versleten schoenen. Vanaf nu gaat dit anders. De volgende site plannetjes liggen alweer klaar.

Wat is er nieuw aan?
Naast een moderner jasje hebben we in deze versie zeer veel aandacht besteedt aan de gebruiksvriendelijkheid van de site. Natuurlijk komen onze speerpuntdiensten online panel, website metingen, software en kwantitatief onderzoek veel beter uit de verf op de nieuwe site.

Een hele klus was het omturnen van de historische content. Uit een analyse van de oude website bleek dat ook de Multiscope website een long tail heeft en die willen we zeker niet verliezen. Iedere pagina binnen de website heeft daarom een betere url en titel gekregen zodat de zoekmachines de content nog beter naar binnen kunnen slurpen.

Nieuw is natuurlijk ook de weblog die u op dit moment leest. De Multiscope weblog is de plaats waar medewerkers op regelmatige basis berichten over het eigen vakgebied, interesses, opinies, ontwikkelingen & trends. Ik mag daarin voorlopig het voortouw nemen. Gebruik gerust de reactiemogelijkheid onder aan de pagina om uw opmerkingen door te geven.

Natuurlijk kan het zo zijn dat je langskomt voor algemene informatie over Multiscope of onze diensten. Persoonlijk verwacht ik echter veel van het kennisgedeelte. Hier vindt je naast de weblog een kennisarchief (via del.icio.us), een overzicht van methodieken en een marktonderzoek begrippenlijst.

Wil je in de toekomst helemaal bijblijven dan hoef je eigenlijk maar één pagina te volgen. Hier staat al het nieuws dat we te melden hebben keurig bij elkaar. Je kunt natuurlijk ook een van de vier nieuwsfeeds in je RSS lezer droppen. Zeker zo makkelijk!

Oh ja, ik zou nog bijna het compleet vernieuwde panelcentrum en het gedeelte voor klanten (natuurlijk achter een login) vergeten.

Met dank aan
Een speciaal woord van dank gaat uit naar René de Kat en Carlo Klaasse. Zij hebben met mij enorm veel werk verzet om dit van de grond te krijgen. Ik geloof dat er geen coderegel in de site meer zit die René niet persoonlijk kent. Respect voor de ‘doorduw’ mentaliteit en het perfectionisme. Carlo was mijn steun en toeverlaat op het creatieve gebied. Erg lekker als je elkaar inmiddels zo goed kent dat je bij wijze van spreken elkaars zinnen afmaakt. Ik zie er nu alweer naar uit om in 2007 een paar belangrijke stappen te zetten met Visiscan. Maar daarover later meer, dat moeten we nog even spannend houden!

Natuurlijk niet te vergeten Boy Wijnmalen, die ons anderhalf jaar geleden liet zien hoe we het niet wilden en wiens ondankbare taak het was om die vele content in het nieuwe CMS te krijgen. We zien je volgende week in den zevende hemel! Verder Brigitte en Wim die samen het nieuwe panelcentrum koppelden aan Socratos en Antoine die er voor zorgde dat Carlo en ik niet te wild deden. Want dat past natuurlijk niet bij een onderzoeksbureau.

Verder al die anderen die ons voorzagen van opbouwende kritiek tijdens de sneak preview fase. Zonder jullie hadden we nu nog oogkleppen op. Zo, nu eerst maar eens een goede fles champagne opentrekken en lekker achteroverleunend de Google Analytics statistieken uitpluizen. Want het kan natuurlijk altijd beter. Maar ik ben er op dit moment helemaaaaaaaaaaaaaal happy mee!!!


Reacties

  1. Nico Hamelink

    Proficiat!

  2. Mark Walravens

    Gefeliciteerd John & Antoine met de nieuwe site. Ik zie nu pas dat ie veranderd is, maar het is echt een hele vooruitgang.
    Wanneer is de site van Ematic aan de beurt ;-) ?Reageer

:
:
:
 
  

* = verplicht veld. Uw e-mail adres wordt niet getoond in de reactie.
Wij valideren uw eerste reactie op dit weblog voordat we hem plaatsen. Iedere volgende reactie plaatsen we daarna direct zonder validatie.
Abonneer op nieuwsfeed
Inschrijven op nieuwsbrief

Oktober 2019

Ma Di Wo Do Vr Za Zo
« Sep    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Multiscope is lid van:
Multiscope is lid van: MOA, Nima, OMI en Esomar