Inloggen: | Panellid

Consument ziet liever zelfrijdende auto dan Uber

Airbnb en Uber zijn bedrijven die tegenwoordig de media behoorlijk in haar greep houdt. Of deze diensten ook daadwerkelijk toegepast worden in de praktijk was een vraagstuk die Multiscope graag wilde beantwoorden met behulp van marktonderzoek. De resultaten zijn verrassend en zorgde voor veel media aandacht.

Negen op de tien consumenten hebben nog nooit gebruik gemaakt van een deeleconomie. De belangrijkste redenen om geen gebruik te maken van dit soort diensten is het risico dat de spullen kapot gaan of dat ze überhaupt niet terug worden gebracht.

De zelfrijdende auto lijkt wél een goede toekomst te hebben als het aan de Nederlandse consument ligt. 62% staat positief tegenover de zelfrijdende auto. De consument denkt vooral dat het voor een toename van de veiligheid in het verkeer zal opleveren.

Nederlanders delen niet zo graag

NOS Negen van de tien Nederlanders zouden volgens het onderzoek nog nooit een dienst of product hebben geleend, gebruikt of aangeboden via een online netwerk.
Klik hier voor het volledige artikel.

Spullen delen bij maar weinig Nederlanders populair

RTL Nieuws Spullen delen, dat moet bij Nederlanders toch aanslaan. Het lijkt namelijk zo goed voor je portemonnee, maar vreemd genoeg slaat de 'deeleconomie' hier nog niet erg aan.
Klik hier voor het volledige artikel.

Nederlandse Deeleconomie stroef op gang

BNR.nl 90% van de Nederlandse consumenten heeft nog nooit z'n dienst aangeboden via sites en apps als Uber en Airbnb. Dat blijkt uit onderzoek naar de deeleconomie van onderzoeksbureau Multiscope.
Luister hier het fragment.


Een op vijf Nederlanders zou nooit in zelfrijdende auto stappen

NU.nl Twee op de drie Nederlanders is positief over zelfrijdende auto's. Bijna de helft zou zelfs zonder problemen in zo'n auto stappen. Een op de vijf zegt echter dat nooit te gaan doen.
Klik hier voor het volledige artikel.

Zelfrijdende auto door velen omarmd

Telegraaf.nl De helft van de Nederlanders stapt zonder problemen in een zelfrijdende auto. Twintig procent heeft echter grote bedenkingen en zegt absoluut niet in te stappen
Klik hier voor het volledige artikel.

Dronken in zelfrijdende auto? Geen probleem!

Metronieuws.nl Eén op de drie Nederlanders vindt het prima om dronken in een zelfrijdende auto te stappen. Tegelijkertijd vindt driekwart dat je ook bij een zelfrijdende auto alleen achter het stuur mag kruipen als je een rijbewijs hebt. Dat blijkt uit onderzoek van Multiscope onder ruim duizend respondenten.
Klik hier voor het volledige artikel.

Ga hier naar het volledige overzicht van In het nieuws.

Mis geen enkel persbericht

Ontvang persberichten voortaan per mail
Inschrijven op nieuwsbrief
Abonneer op nieuwsfeed
Inschrijven op nieuwsbrief

Bezoek ook:

Archief

- 2020

+ 2019

+ 2018

+ 2017

+ 2016

- 2015

+ 2014

+ 2013

+ 2012

+ 2011

+ 2010

+ 2009

+ 2008

+ 2007

+ 2006

+ 2005

+ 2004

+ 2003

+ 2002

+ 2001

+ 2000


Nieuw: baanbrekend rapport over Nederlandse foodmarkt


Multiscope is lid van:
Multiscope is lid van: MOA, Nima, OMI en Esomar