Inloggen: | Panellid

Internet Market Map

's-Hertogenbosch - 23-08-2001. Online onderzoeksbureau Multiscope heeft haar bereiksmetingsysteem Visiscan uitgebreid met nieuwe analysemogelijkheden. Naast het bereik van Nederlandse websites worden vanaf heden ook de gemiddelde bezoekduur en maandelijkse bezoekfrequentie gerapporteerd. Door combinatie van bereik, bezoekduur en bezoekfrequentie kan bovendien berekend worden hoeveel tijd per maand Nederlandse internetgebruikers doorbrengen op de verschillende sites.

De nieuwe analysemogelijkheden geven meer inzicht in de bezoeker/site binding en daarmee de 'kracht' van een internetmerk. Ook worden verschillen en onderscheidende waarden tussen sites duidelijker naar voren gebracht.

In onderstaande grafiek wordt het bereik (aantal unieke bezoekers) en de gemiddelde bezoekduur (in seconden) weergegeven voor de sites waar Nederlandse internetgebruikers de meeste tijd besteden. De 'grootte' van de cirkel stelt in deze grafiek de totale tijd voor, welke per maand op de site besteed wordt door bezoekers (1). Hoe groter de cirkel, hoe meer tijd maandelijks op de desbetreffende site doorgebracht wordt.

Dutch internet market map

Op de site van marktleider Startpagina.nl brengen de bezoekers in totaal ruim 3,5 miljoen uur per maand door. Dit hoge aantal wordt bereikt door frequente bezoeken (gemiddeld 19 maal per maand) van een relatief korte duur (163 seconden) door meer dan 4 miljoen Nederlandse internetgebruikers. Uit de grafiek blijkt ook duidelijk de trouwe aanhang die Tweakers.net heeft. Een relatief kleine groep internetgebruikers komt ook hier gemiddeld 19 maal per maand, maar blijft veel langer op de site (bijna 600 seconden). Ook sites als Clubs.nl en Ibazar.nl danken de vele surfminuten vooral aan een lange bezoekduur.

Portals & zoekmachines zoals Ilse.nl en Msn.nl weten veel bezoekers te trekken, maar deze zijn na gemiddeld 200 seconden alweer vertrokken naar een andere site. Lycos.nl heeft een duidelijk lager bereik dan Ilse.nl en Msn.nl, maar weet deze bezoekers wel langer aan zich te binden (ruim 360 seconden).

Copyright

De data voor het bereiksmetingsysteem van Multiscope worden realtime en op continu basis verzameld door geavanceerde logsoftware, welke op de PC's van een representatief panel van 1.500 internetgebruikers het surfgedrag registreert. Hierbij wordt zowel thuis als op de werkplek surfgedrag geregistreerd. De software biedt daarbij een oplossing voor het onderscheiden van verschillende 'profielen' indien meerdere personen gebruik maken van dezelfde PC.

Klanten met een abonnement op het systeem kunnen online alle analyses raadplegen die Multiscope op maandelijkse basis samenstelt. Abonnementen worden aangeboden vanaf 695 gulden. Bestellingen kunnen geplaatst worden via de website (rapportshop) of door te bellen naar: 073 - 621 21 22. Alle informatie over het Visiscan systeem kunt u uitgebreid bekijken via de Visiscan pagina: http://www.multiscope.nl/visiscan.phtml. U kunt het Visiscan gedeelte ook bereiken door op de homepage onder 'diensten' te kiezen voor Visiscan bereiksmeting.

Opmerking: (1) Total time spent = Monthly unique visitors x Average visits x Average session length.


Mis geen enkel persbericht

Ontvang persberichten voortaan per mail
Inschrijven op nieuwsbrief
Abonneer op nieuwsfeed
Inschrijven op nieuwsbrief

Bezoek ook:

Archief

- 2020

+ 2019

+ 2018

+ 2017

+ 2016

+ 2015

+ 2014

+ 2013

+ 2012

+ 2011

+ 2010

+ 2009

+ 2008

+ 2007

+ 2006

+ 2005

+ 2004

+ 2003

+ 2002

- 2001

+ 2000


Nieuw: baanbrekend rapport over Nederlandse foodmarkt


Multiscope is lid van:
Multiscope is lid van: MOA, Nima, OMI en Esomar