Inloggen: | Panellid

In het nieuws

Onderzoek: Liever verhongeren dan medemens eten

De Volkskrant De meeste Nederlanders verhongeren liever dan dat ze een medemens eten als ze na een vliegtuigongeluk op een onbewoond eiland terechtkomen. Dat blijkt uit de resultaten van een onderzoek onder 500 Nederlanders. 65 Procent van de ondervraagden kiest voor de hongerdood. Bron »

Liever verhongeren dan medemens opeten

De Pers De Nederlander sterft liever de hongerdood dan dat hij zijn medemens opeet als ze na een vliegtuigongeluk terechtkomen op een onbewoond eiland. Dat blijkt uit een onderzoek van Multiscope in opdracht van gamesfabrikant Electronic Arts Benelux onder 500 Nederlanders. 65 Procent zegt de voorkeur te geven aan verhongeren. Bron »


Nederlanders zien hufterigheid toenemen

De Morgen Acht op de tien Nederlanders vinden dat asociaal gedrag de afgelopen vijf jaar is toegenomen. Dat blijkt uit een peiling van het onderzoeksbureau Multiscope, dat 1970 mensen ondervroeg. Zes op de tien Nederlanders denken dat een gebrek aan opvoeding de reden is voor de toegenomen hufterigheid.  Bron »


Hufters aanpakken

Spits Nederlanders eisen een harde aanpak van de hufterigheid in hun land. Dertig procent van de ondervraagden overweegt zelfs te emigreren om de ergernissen in het dagelijks leven. Dat blijkt uit een representatieve enquête van online-onderzoeksbureau Multiscope onder 1970 respondenten. Bron »


Buik vol van asogedrag

De Telegraaf Nederlanders ergeren zich aan de 'verloederende' samenleving: de Hollandse hufterigheid viert hoogtij. Vooral van asociaal gedrag als voordringen in de rij, afval dumpen, hondenpoep en bumperkleven heeft de Nederlander de buik vol. Zo erg, dat bijna drie op de tien mensen ons land willen ontvluchten. Bron »


Voordringen blijkt grootste ergernis

RTL Nieuws Maar liefst 68% van de 1970 ondervraagden noemt voordringen de grootste ergernis, aldus een onderzoek van onderzoeksbureau Multiscope. Op de tweede plaats staat het dumpen van afval (58%). Op drie staat hondenpoep (57%), op vier bumperkleven (56%) Andere ergernissen die vaak worden genoemd zijn spugen op de grond, harde muziek en hangjongeren.  Bron »


Op je plaats!

NOS Headlines Mensen die voordringen maken zich niet erg populair; we ergeren ons kapot aan ze. Dat blijkt uit een Top 10 van ergernissen die onderzoeksbureau Multiscope heeft gemaakt. Bijna 70 procent van de bijna 2000 ondervraagden vond voordringers het irritantst. Ruim de helft ergerde zich groen en geel aan het dumpen van afval, gevolgd door hondenpoep, bumperkleven, spugen op de grond, harde muziek uit mp3-spelers en - het zal eens niet zo zijn - hangjongeren. Bron »


Voordringen het meest irritant

Marokko.nl Nederlanders ergeren zich het meest aan mensen die voordringen. Dat blijkt uit de top tien van ergernissen die online-onderzoeksbureau Multiscope heeft samengesteld. Van de 1970 ondervraagden gaf 68 procent aan zich hieraan het meest te ergeren. Zo meldt Nu.nl. Op de tweede plaats staat het dumpen van afval (58 procent), gevolgd door hondenpoep (57 procent) en bumperkleven (56 procent). Bron »


Asociaal gedrag is toegenomen

de Pers Acht op de tien Nederlanders vinden dat asociaal gedrag de afgelopen vijf jaar is toegenomen. Dat blijkt uit een peiling van onderzoeksbureau Multiscope, dat 1970 mensen ondervroeg. Zes op de tien Nederlanders denken dat een gebrek aan opvoeding de reden is voor de toegenomen hufterigheid. Bron »


Nederlanders ergeren zich aan voordringen

NU Nederlanders ergeren zich het meest aan mensen die voordringen. Dat blijkt uit de top tien van ergernissen die online-onderzoeksbureau Multiscope heeft samengesteld. Van de 1970 ondervraagden gaf 68 procent aan zich hieraan het meest te ergeren.  Bron »Archief

- 2018


+ 2017


+ 2016


+ 2015


+ 2014


+ 2013


+ 2012


+ 2011


+ 2010


+ 2009


+ 2008


+ 2007


+ 2006Multiscope is lid van:
Multiscope is lid van: MOA, Nima, OMI en Esomar