Inloggen: | Panellid

Nieuwe internet bereiksmetingsoftware Multiscope

's-Hertogenbosch - 28-07-2000. Online onderzoeksbureau Multiscope meet al ruim twee jaar met Visiscan (visitor scanning) de bereikcijfers van websites. Multiscope heeft nu versie 2.0 in gebruik genomen die het mogelijk maakt om het surfgedrag heel nauwgezet en zelfs real-time te volgen. Vanaf nu kan o.a. ook bezoekduur, bezoekfrequentie en bezoekintensiteit aan websites bepaald worden, tevens uitgesplitst naar persoonskenmerken. In tegenstelling tot de meeste andere systemen worden geen pageviews, maar unieke bezoekers gemeten. De komende maand zal het nieuwe systeem nog parallel lopen met de 'oude' methode van meting.

De Visiscan Software

De door Multiscope ontwikkelde software en inschrijfprocedure is dermate gebruiksvriendelijk dat deelname aan het panel in principe voor iedereen toegankelijk is, ongeacht de kennis van internet of computers. Het enige dat panelleden op dit moment nog hoeven te doen, is éénmalig de software te installeren en éénmalig het inschrijfformulier in te vullen. Vanaf dat moment worden bezochte websites automatisch en real-time naar de online database van Multiscope gestuurd, ook bij elke volgende surfsessie. Naast het internetadres (volledige url), logt het programma ook de datum en de tijd van het bezoek. Voor elke willekeurige site (en zelfs specifieke delen van die site) kan bekeken worden wanneer, hoe vaak en hoe lang men deze gemiddeld bezoekt. Dit betekent dat er aanzienlijk meer rapportagetoepassingen mogelijk zijn.

Het Visiscan Panel

Werving van panelleden geschiedt zowel online, telefonisch als schriftelijk. Bij de inschrijving dienen de panelleden een groot aantal persoonskenmerken op te geven, alsmede gegevens over het surfgedrag. Om er voor te zorgen dat het Visiscan panel een getrouwe afspiegeling vormt van dé Nederlandse internetgebruiker wordt middels continu (telefonisch en online) onderzoek door Multiscope het (veranderende) profiel van de Nederlandse internetgebruiker scherp in de gaten gehouden. De gegevens die daar uit voortkomen maken het mogelijk om uit de aanmeldingen op zodanige wijze te selecteren dat het Visiscan panel het surfgedrag van de populatie Nederlandse internetgebruikers vertegenwoordigt. Om meer gedetailleerde analyses mogelijk te maken en tevens voor de 'kleinere' sites nauwkeurige cijfers te kunnen opstellen, wordt op dit moment het panel uitgebreid tot minimaal 2.000 deelnemers.

Voordelen van Visiscan Met het volwassen worden van het internet blijken betrouwbare bereikcijfers van een onafhankelijke partij steeds belangrijker te worden. Om aan de toenemende vraag naar meer informatie en snellere beschikbaarheid te kunnen voldoen, is de nieuwe Visiscan-software ontwikkeld.

Met versie 2.0 worden de gegevens van alle bezochte sites real-time naar de Visiscan-servers verzonden en geplaatst in de database. Hier worden de gegevens gekoppeld aan het profiel van het panellid. Dit profiel bevat de persoonskenmerken van de respondent (geslacht, leeftijd, inkomen, opleiding enz.). Op basis van de vele gegevens die op deze manier beschikbaar komen, stelt Multiscope een groot aantal interessante overzichten samen.

Naast inzicht in (de ontwikkeling van) het bereik van de belangrijkste Nederlandse websites en Internetuitgevers, leent het systeem zich ook voor optimalisering van advertentiecampagnes of toetsing van eigen prestaties en inspanningen (bijvoorbeeld voor benchmarking).Waardevolle informatie dus voor iedereen die zijn internet-site ziet als een belangrijk marketinginstrument.

Bedrijven kunnen door een abonnement te nemen op het Visiscan systeem, online toegang krijgen tot de volledige resultaten. Meer informatie over het Visiscan systeem is te vinden op: http://www.multiscope.nl/visiscan

Opmerking:

Indien u gegevens uit dit persbericht overneemt zouden wij het op prijs stellen als u in de bronvermelding ook het internet-adres van Multiscope vermeldt: www.multiscope.nl/visiscan

Voor specifieke vragen kunt u zich richten tot Stefan Pauls, Tel. 073-6212122.

Mis geen enkel persbericht

Ontvang persberichten voortaan per mail
Inschrijven op nieuwsbrief
Abonneer op nieuwsfeed
Inschrijven op nieuwsbrief

Bezoek ook:

Archief

- 2020

+ 2019

+ 2018

+ 2017

+ 2016

+ 2015

+ 2014

+ 2013

+ 2012

+ 2011

+ 2010

+ 2009

+ 2008

+ 2007

+ 2006

+ 2005

+ 2004

+ 2003

+ 2002

+ 2001

- 2000


Nieuw: baanbrekend rapport over Nederlandse foodmarkt


Multiscope is lid van:
Multiscope is lid van: MOA, Nima, OMI en Esomar