Inloggen: | Panellid

Visiscan - Top 20

's-Hertogenbosch - 11-10-2001. Online onderzoeksbureau Multiscope heeft haar bereiksmetingsysteem Visiscan wederom uitgebreid met nieuwe analysemogelijkheden. Naast het bereik van Nederlandse websites, de gemiddelde bezoekduur en maandelijkse bezoekfrequentie wordt sinds september ook de Top 100 grouped gerapporteerd. Hierbij worden verschillende url's, die duidelijk tot hetzelfde hoofddomein behoren, onder het nieuw gedefinieerd hoofddomein samengevoegd.

Top 20 Sites Grouped - september 2001


Top 20 sites grouped 2001 september

N.B.: In de tabel zijn bereikspercentages afgerond op hele procenten en unieke bezoekers op 10.000. Daarom kan het voorkomen dat sites met hetzelfde bereikspercentage verschillende aantallen unieke bezoekers hebben.

Voor het eerst is aangetoond dat de dochters van pagina.nl meer unieke bezoekers genereren dan startpagina.nl. De grote verscheidenheid onder de dochterpagina's zorgt ervoor dat pagina.nl ruim 5 miljoen Nederlandse internetgebruikers bereikt.
Tot voor kort werd alleen het afzonderlijk bereik van krant.telegraaf.nl en www.telegraaf.nl berekend, maar nu kan ook het totale unieke bereik van telegraaf.nl bepaald worden. Door de nieuwe analyse is telegraaf.nl nu binnen de top 10 terug te vinden. Hetzelfde 'probleem' zagen we tot voor kort ook bij nu.nl, waarvoor zowel voor deze url als voor www.nu.nl een apart bereikcijfer werd berekend.
Ook komt het regelmatig voor dat exact dezelfde content op verschillende domeinen te raadplegen is. Op nr.6 vinden we bijvoorbeeld detelefoongids.com, een gegroepeerd bereik van www.detelefoongids.com, www.detelefoongids.nl, www.telefoongids.kpn-telecom.nl en www.telefoongids.ptt-telecom.nl. Microsoft hanteert sinds kort het systeem dat een 'zoek' pagina van MSN getoond wordt ná het intikken van een foutieve domeinnaam. In het bereikcijfer van msn.nl zijn deze sitebezoeken er echter uitgefilterd, omdat het geen bewust bezoek is van de internetgebruiker aan deze site.

Visiscan bereiksmeting


De data voor het bereiksmetingsysteem van Multiscope worden realtime en op continu basis verzameld door geavanceerde logsoftware, welke op de PC's van een representatief panel van 1.500 internetgebruikers het surfgedrag registreert. Hierbij wordt zowel thuis als op de werkplek surfgedrag geregistreerd. De software biedt daarbij een oplossing voor het onderscheiden van verschillende 'profielen' indien meerdere personen gebruik maken van dezelfde PC.
Klanten met een abonnement op het systeem kunnen online alle analyses raadplegen die Multiscope op maandelijkse basis samenstelt. Abonnementen kunnen aangevraagd worden via de website (rapportshop) of door te bellen naar: 073 - 621 21 22. Alle informatie over het Visiscan systeem kunt u uitgebreid bekijken via de Visiscan pagina: http://www.multiscope.nl/visiscan.phtml. U kunt het Visiscan gedeelte ook bereiken door op de homepage onder 'diensten' te kiezen voor Visiscan bereiksmeting.

Mis geen enkel persbericht

Ontvang persberichten voortaan per mail
Inschrijven op nieuwsbrief
Abonneer op nieuwsfeed
Inschrijven op nieuwsbrief

Bezoek ook:

Archief

- 2020

+ 2019

+ 2018

+ 2017

+ 2016

+ 2015

+ 2014

+ 2013

+ 2012

+ 2011

+ 2010

+ 2009

+ 2008

+ 2007

+ 2006

+ 2005

+ 2004

+ 2003

+ 2002

- 2001

+ 2000


Nieuw: baanbrekend rapport over Nederlandse foodmarkt


Multiscope is lid van:
Multiscope is lid van: MOA, Nima, OMI en Esomar