Inloggen: | Panellid

Waar te beginnen met social media research?

Donderdagavond, 13 september 2012. Zomaar een selectie van Tweets met daarin de zoektermen: "ik vind" en reclame.

"Ik vind die levi's reclame so chill"
"Ik vind dat liedje van de reclame van ING echt leuk!"
"Ik vind die Suzuki reclame met die kale vent echt geweldig, tha bomb"

Drie van de vele Tweets over reclames die Twitteraars met de wereld delen. Zonder te vragen geven mensen hun mening over reclames die ze zien. Op deze manier delen consumenten ook wat ze onlangs gekocht hebben. En alles zonder er als marketeer naar te moeten vragen. Twitter en andere social media brengen ons op deze manier een schat aan informatie. Door social media te volgen komen we veel te weten over het gedrag van consumenten!

De hoeveelheid informatie die gedeeld wordt is enorm. Enkele cijfers: YouTube verwerkt elke minuut 48 uur aan videomateriaal en Twitter verwerkt ongeveer een half miljard berichten per dag. In Nederland zijn er nu ongeveer 1,2 miljoen Nederlandse Twitter accounts die met grote regelmaat Tweets posten. De grote uitdaging is dan ook om structuur aan te brengen in deze enorme datastroom. Big data, een term die je steeds vaker hoort en die een enorm potentieel in zich heeft. Big data, social media research: facetten die veel kansen bieden.

Op woensdag 26 september organiseert Multiscope Data Pioneers. Een middag waarop we in gaan op social media research en big data. Het gebruik van social media en de analyse van big data in het bedrijfsleven is nog volop in ontwikkeling en nog een klein vak. Velen zijn nog aan het pionieren waar we naar toe willen met social media research en big data.

Die middag is gevuld met boeiende presentaties. SBS Broadcasting zal een praktijkcase presenteren waarin toegelicht wordt hoe zij met social media research omgaan. Multiscope zal presenteren hoe structuur aangebracht kan worden in social media research. VODW zal mythes en feiten van big data presenteren en als laatste zal er een inspiratiesessie zijn om te starten met big data.

Tevens is er voldoende ruimte om van gedachten te wisselen met de andere aanwezige topmarketeers die zich binnen hun organisatie met deze materie bezighouden. Welke technieken en producten gebruikt men nu, maar ook: waar droom je van als het gaat om de analyse van social media en big data?

Meer informatie over het volledige programma, de sprekers en een registratieformulier vind je hier.

Het evenement is gratis toegankelijk voor marketing professionals en ondernemers. Wil jij ook verzekerd zijn van een interessant programma, een uitstekende mogelijkheid tot netwerken en een veelbelovende blik in de toekomst van social media research en het gebruik van big data? Registreer je dan snel. We hebben namelijk maar maximaal 40 plaatsen beschikbaar. Dus wacht niet te lang met aanmelden, want toekenning van de beschikbare plaatsen gaat op volgorde van aanmelding.

Aanmelden


Pioneer Days
Data Pioneers is een onderdeel van de Pioneers Days. Drie dagen vol kennis en inspiratie over mobiel, data en merken (25, 26 en 27 september). De Pioneers Days zijn een initiatief van Exelirent. en een spinoff van het jaarcongres Marketing Pioneers.

Ben je naast big data ook geïnteresseerd in de toekomst van merken en mobiele apps, registreer je dan ook voor Brand Pioneers of Mobile Pioneers. Wees er snel bij want we hebben maximaal 40 plaatsen beschikbaar!Mis geen enkel persbericht

Ontvang persberichten voortaan per mail
Inschrijven op nieuwsbrief
Abonneer op nieuwsfeed
Inschrijven op nieuwsbrief

Bezoek ook:

Archief

- 2020

+ 2019

+ 2018

+ 2017

+ 2016

+ 2015

+ 2014

+ 2013

- 2012

+ 2011

+ 2010

+ 2009

+ 2008

+ 2007

+ 2006

+ 2005

+ 2004

+ 2003

+ 2002

+ 2001

+ 2000


Nieuw: baanbrekend rapport over Nederlandse foodmarkt


Multiscope is lid van:
Multiscope is lid van: MOA, Nima, OMI en Esomar