Inloggen: | Panellid

We verspillen te veel papier en onzekerheid bij Nederlanders

Ook in de maand juni was Multiscope regelmatig in het nieuws. Zo bleek uit onderzoek in opdracht van Ricoh dat de helft van de gemaakte printjes weggegooid worden of zelfs op de printer blijven liggen. Het onderzoek over de impact van de vliegrampen leverde ook opmerkelijke resultaten op. Zo bleek dat ruim de helft van de Nederlanders langer nadenken over de mogelijke gevaren dan voorheen.

Naast de onzekerheid over vliegrampen onderzochten we ook de onzekerheid rondom pensioenen. Nederlanders weten niet goed hoe het zit en zoeken het ook nauwelijks uit. De zorgen zijn wel terecht, zo bleek namelijk dat vier op de tien gepensioneerden soberder is gaan leven nadat men met pensioen is gegaan. Uit ander onderzoek in opdracht van DELA bleek dat Nederlanders wel weten wanneer hun kinderen het huis uit moeten, namelijk rond hun 21e.

Hieronder een kleine selectie van de media die hier aandacht aan besteedde. Het volledige nieuwsoverzicht leest u hier.

Nederlanders gooien helft gemaakte printjes weg

Automatisering Gids Meer dan 60 procent van alle Nederlanders verspilt wekelijks één of meer geprinte pagina’s. Die printjes worden weggegooid of blijven op de printer liggen.
Klik hier voor het volledige artikel.


Veertig procent gepensioneerden is soberder gaan leven

NRC Een op de drie gepensioneerden ontvangt te weinig pensioen om de levensstandaard van voor het pensioen voor te kunnen zetten, blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Multiscope.
Klik hier voor het volledige artikel.


Pensioen minder rooskleurig dan verwacht

BNR Bijna de helft van de gepensioneerden krijgt te weinig pensioen en leeft buitengewoon sober. Er is geen geld meer voor vakantie en zelfs uitjes zitten er niet meer in.
Klik hier voor het volledige artikel.Geen vakantie, maar bijbaan voor gepensioneerden

De Ondernemer Veertig procent van de gepensioneerden leeft soberder, nadat men met pensioen is. Sommige gepensioneerden moeten zelfs een bijbaantje nemen om het pensioen aan te vullen.
Klik hier voor het volledige artikel.


Onzekerder het vliegtuig in

Telegraaf De vliegramp met de MH17 en het neerstorten van het toestel van German Wings hebben Nederlandse reizigers niet onberoerd gelaten. We vliegen nog steeds maar we denken er nu wel meer over na voordat we aan boord gaan.
Klik hier voor het volledige artikel.


Vliegangst gegroeid onder Nederlanders

NU Ruim de helft van de Nederlanders denkt na de recente vliegtuigrampen meer na over de gevaren van vliegen. Dat blijkt dinsdag uit een onderzoek van Multiscope.
Klik hier voor het volledige artikel.
Kind moet van ouders rond 21e het huis uit

BNR Jongeren in ons land moeten, als het aan de ouders ligt, zo rond hun 21e het huis uit. In het noorden ligt die leeftijd lager, in het zuiden juist hoger.
Klik hier voor het volledige artikel.

Ga hier naar het volledige overzicht van In het nieuws.

Mis geen enkel persbericht

Ontvang persberichten voortaan per mail
Inschrijven op nieuwsbrief
Abonneer op nieuwsfeed
Inschrijven op nieuwsbrief

Bezoek ook:

Archief

- 2020

+ 2019

+ 2018

+ 2017

+ 2016

- 2015

+ 2014

+ 2013

+ 2012

+ 2011

+ 2010

+ 2009

+ 2008

+ 2007

+ 2006

+ 2005

+ 2004

+ 2003

+ 2002

+ 2001

+ 2000


Nieuw: baanbrekend rapport over Nederlandse foodmarkt


Multiscope is lid van:
Multiscope is lid van: MOA, Nima, OMI en Esomar